Bu haber kez okundu.

 VALİLİK, YOĞUN KAR YAĞIŞI İÇİN UYARDI
banner229
Siirt Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın başkanlığında, karla mücadele koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.
Yoğun Kar yağışı, don, buzlanmanın ve ani sıcaklık düşüşünün halkımızın günlük yaşantısını olumsuz yönde etkilememesi için, bütün kış mevsimini kapsayacak şekilde Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Mahalli İdarelerce karla mücadele eylem planı dahilinde, gerekli tedbirlerin alınması kararlaştırıldı. T
oplantıda; Yoğun Kar yağışı, don, buzlanmanın ve ani sıcaklık düşüşünün etkili olduğu gün ve saatlerde zorunlu olmadıkça vatandaşlarımızın özel araçları ile trafiğe çıkmamaları, araçları ile yola çıkan vatandaşlarımızın mutlaka kar lastiği, zincir, takoz ve çekme halatı kullanmaları ve bulundurmaları, araçların teknik yönden gerekli kontrollerini yaptırmaları, konusunda hassasiyet göstermeleri gerektiği görüşülerek, karar altına alındı.
Karla Mücadele’de İl Acil Afet ve Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinesinde çalışmaların yürütüleceği, ayrıca arıza hallerinde ya da acil durumlarda çağrılar için; 112 Acil Çağrı Merkezi, 122 Afad Çağrı Merkezi, 155 Polis İmdat, 156 Alo Jandarma, 159 Karayolları, 186 Elektrik arıza, telefon numaralarını aramaları gerektiği belirtildi.
Karla ve kışla mücadelede kurumlar arası koordinasyon önemine dikkat çekilerek, Vatandaşlarımızın özellikle asılsız ihbarda bulunmaması gerektiği vurgulandı. Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya; Siirt Belediyesi, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, AFAD, İl Sağlık Müdürlüğü ve Siirt karayolları Şube Şefliği yetkilileri katıldı.

Anahtar Kelimeler:
SiirtValilikKar Uyarı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.