Bu haber kez okundu.

Valilik Açıkladı: Toplantı ve Gösteri Yürüyüşlerine 10 Günlük Yasak
banner229

Siirt Valiliği, bölücü terör örgütü ve terör örgütü mensupları lehine provokatif eylemler ve yürüyüşlerin planlandığı bilgisi üzerine toplantı, yürüyüş, basın açıklaması, miting ve afiş asmayı 10 gün süreyle yasakladı.

Siirt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada; Bölücü Terör Örgütü ve terör örgütü mensupları lehine provokatif eylemler ve yürüyüşlerin planlandığı bilgisi alındığından bu eylemlerin konusu ve içeriği itibariyle kamu düzeni ve güvenliğine olumsuz etki edebilecek, toplumun refah, huzur ve mutluluğu ile bağdaşmayacak nitelikte, ayrıca terör örgütlerinin karşıt görüşlü kişi ve gruplara yönelik canlı bomba, suikast, silahlı saldırı vb. eylemlerin yapılabileceği, göz önünde bulunduğunda, Kamu düzenini, genel sağlığı veya başkalarının hak ve özgürlüklerini ciddi şekilde bozacak olaylara sebebiyet verilebileceği, değerlendirmektedir.

İlimizde milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin korunması ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasının önlenmesi amacıyla ilimiz genelinde 13/02/2019 - 22/02/2019 tarihleri arasında resmi kamu kurum ve kuruluşlarının yapacağı resmi toplantı, tören, şenlik, karşılama, stant açma, uğurlama gibi etkinlikler hariç olmak üzere;

5442 Sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesinde öngörülen yetkiler çerçevesinde, ‘2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanun’ kapsamındaki 17 ve 22 maddesine istinaden, ilimiz mülki sınırları (Polis ve Jandarma Sorumluluk Alanının Tamamı) içerisinde, eylem ve etkinliklerle ilgili tüm toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, açık veya kapalı yer toplantısı ile protesto eylemi, miting, çadır kurma, oturma eylemi, stant açma, açlık grevi, afiş, pankart ve poster asma, el ilanı ve bildiri dağıtma, imza masası açma vb. tüm etkinlikler, 13/02/2019 - 22/02/2019 tarihleri arasında YASAKLANMIŞTIR.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur

SİİRT VALİLİĞİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.