Bu haber kez okundu.

Vali/Belediye Başkan Vekili Hacıbektaşoğlu, Hafızlık Diploma Törenine Katıldı
banner229

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu,  İl Müftülüğü tarafından Kur'an Kurslarından mezun olan hafızlar için düzenlenen Hafızlık Diploma Töreni'ne katıldı.

Siirt il Müftülüğüne bağlı Kur’an Kurslarında başarılı olan 81 Kur’an bülbülü hafız, Ensar Camii'nde düzenlenen programda hafızlık belgelerini aldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen "Hafızlık Tespit Sınavı’nda başarılı olarak hafızlık belgesi almaya hak kazanan 65 erkek 16 kız öğrenci için İl Müftülüğü tarafından "Belge Takdim Töreni" düzenlendi.

Ensar Camii'nde düzenlenen hafızlık belge takdim törenine katılan Vali Osman Hacıbektaşoğlu, hafızlara Hazreti Muhammed’in (S.A.V) ahlakı ile yaşamalarını ve onu topluma öğretmeleri tavsiyesinde bulundu.

Kuranı öğrenen ve öğretenlerin ümmetin en şereflileri olduğunu ifade eden Hacıbektaşoğlu, şunları kaydetti:

"İl geneli Kuran kurslarında yetişen evlatlarımızın mutluluğuna ortak olduk. İl ve ilçe müftülükleri ile kuran kursu hocalarımızın hepsine gönülden şükranlarımızı sunuyoruz. Allah bu millete İslam’ı, bu devlete İslam'ın bayraktarlığını nasip etti. Allah ezanı bu topraklarda susturmasın, devleti ve milleti kıyamete kadar daim kılsın. Hafız kardeşlerimin gözlerinden öpüyorum, ailelerine de teşekkür ediyorum.”

İl Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu da, hafızlığın faziletine dikkat çekerek, anne ve babaya iyi bir evlat, vatana iyi bir vatandaş, okullarımıza da iyi bir öğretmen yetiştirdiklerini ifade etti.

Yapılan konuşmaları ardından kuran bülbülü Hafızlar diplomalarını Vali Hacıbektaşoğlu ve il Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu’nun elinden aldı.

Tören, çekilen hatıra fotoğraf ile sona erdi.

​​​​​​

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.