Bu haber kez okundu.

Vali/Belediye Başkan Vekili Hacıbektaşoğlu, “Güres Caddesinde Çalışmaları Bayrama Bir Hafta Kala Durduracağız”
banner229

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu Güres Caddesi Esnafının isteğini geri çevirmedi. Çalışmalar Kurban Bayramı öncesinde bir haftalığına durdurulacak.Yayalar için yollar düzenlenecek.

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, Siirt Belediyesinin yürüttüğü alt yapı çalışmalarını yerinde inceledi.

Siirt Belediyesi SİSKİ Müdürlüğü, kentin Barış ve kooperatif mahallerinde 10 yıllık altyapı sorununa çözüm bulmak amacıyla çalışmaların devam ettiği Alpaslan İlkokulu kavşağında yürütülen alt ve üst yapı çalışmalarını yerinde inceledi.

Belediye yetkililerinden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Hacıbektaşoğlu, “Barış Mahallesinden, Kooperatif Mahallesine kadar atık suda önemli bir atılım gerçekleştirildiğini belirterek, 2200 metre boyunda 800 milimetre çapında yeni hat inşa edildiğini belirtti.

Siirt kent merkezinde başlanan altyapı çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Hacıbektaşoğlu, “Siirt’i boydan boya geçen Barış Mahallesi Haşim Öztanık Ortaokulundan Kooperatif Mahallesi Çevreyolu, Eski Polis Meslek Yüksekokulunun olduğu yere kadar 2200 metre kanalizasyon yapımının inşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi.

Hacıbektaşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:“Yıllardır burada atık su probleminin özellikle Kooperatif, Bahçelievler Mahallesinin kanalizasyon problemini çözümü planlanmış fakat bir şekilde başlanamamıştı. Atık su probleminin çözümlenmesi çok önemli. En ufak bir yağışta yağmur suyuyla kanalizasyon suyu karışıp rögar kapaklarından sızan su, binaların bodrum katlarına ve cadde sokaklara boşalıyor.

Bu mahallelerimizde bu sorunu gidermek için ve Siirt’in atık su problemini çözmek için en önemli sorunlardan biridir. Şehrin tam ortasından ana arterlerden geçiyor. Bunu yapmak zorundayız. Çok şükür büyük kısmı bitti. Hattın uzunluğu 2200 metre, tabi bu işi yaparken şehrin her tarafında diğer altyapı geçişleri de var. Onun için çok dikkatli bir şekilde iş güvenliğine dikkat edildiği için iş biraz yavaş yürüyor.

Bunun için tüm Siirtli hemşerilerimizden anlayış bekliyoruz. Bu çalışmalardan dolayı verdiğimiz rahatsızlık için tüm Siirtli hemşerilerimizden özür diliyoruz. Ama çok kısa sürede bitireceğiz. Önümüzde Kurban Bayramı var. Bayramda ulaşımı aksatmayacak şekilde çalışmalar durdurulacak.”

VALİ HACIBEKTAŞOĞLU, “GÜRES CADDESİNDE ÇALIŞMALARI BAYRAMA 1 HAFTA KALA DURDURACAĞIZ

Güres Caddesinde rehabilitasyon çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini ifade eden Başkan V. Hacıbektaşoğlu,  “Güres Caddesindeki esnafımızın da talebi bayrama bir hafta kala caddedeki çalışmaları durduracağız. Kapatılan şantiye alanından güvenli bir şekilde karşıya geçiş sağlayacağız. Bayramdan sonra çalışmalar kaldığı yerden devam edecek.” diye konuştu.

“SUYU ÇOK DİKKATLİ TÜKETMEMİZ LAZIM”

Geçen yıla göre su kaynaklarında yüzde yüze yakın azalma olduğunu ifade eden Vali Hacıbektaşoğlu, şöyle konuştu:

“Patlaklar, arızalar oluyor ama Allah’a şükür büyük bir sıkıntı yaşamadık. Genel bir su kesintisi, su sıkıntısı yaşamadık. Patlak ve arızalardan dolayı zaman zaman yaşandı. Çok dikkatli bir şekilde suyu tüketmemiz lazım. Hesko, Hizan hattımız var.

Bu hatlardan beslenen ilçelerimiz, beldelerimiz köylerimiz var. Lütfen içme suyu dışında bu suyu kullanmayalım. Tüm vatandaşlarımızın buna dikkat etmesi lazım. Tabi içme suyu konusunda 1 yıl önceden bu yana tedbir almaya çalıştığımız içme suyunu yedek bir kaynakla sağlama almaya çalıştığımız bir konu. Bu konuda Hizan suyu, su alma yapısı geliştirilmesi inşaatı başladı.

Orada su alma konusunda sıkıntılar oluyordu. İsale hattını, arıtmayı sıkıntıya sokuyordu. Şu anda Hizan hattında su alma yapısında çalışmalar başladı.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile yaptığımız toplantıda Siirt’in ilave içme suyu ve arıtma kapasitesini yükseltilmesi için şu ana proje çalışması devam ediyor. Bu sene proje çalışması tamamlanacak. Önümüzdeki yıl ilave kaynak temini ve arıtma kapasitesinin arttırılması işi de başlamış olacak diye bekliyoruz ve ona göre çalışıyoruz. Endüstriyel, kentsel kullanım ihtiyacı ilave bir kaynak ihtiyacı doğacak. Bunun için de çalışıyoruz.”

SİİRT ÜNİVERSİTESİ YERLEŞKESİNDE ASFALTLAMA ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ”

Vali/Belediye Başkan V. Hacıbektaşoğlu daha sonra Siirt Belediyesi ve Siirt Üniversitesi arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında Kezer yerleşkesinde yapımı hızla devam eden Sıcak Karışım (BSK) asfalt çalışmalarını yerinde inceledi.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak ve diğer yetkililerle görüşen Vali Hacıbektaşoğlu, çalışmaların pazartesi günü tamamlanacağını bildirdi.

Siirt Üniversitesinde zamanla yıpranmış hasarlı yolları sıcak asfalt ile yenilediğini belirten Hacıbektaşoğlu, “Çalışmalar kapsamında 3 bin 100 metre yol çalışması için 10 bin ton sıcak asfalt kullanılacak. Buradaki Asfalt çalışmalarının pazartesi günü tamamlanacaktır.” İfadelerini kullandı.

Vali Hacıbektaşoğlu’na belediye başkan yardımcıları Kadir Yıldız, Ahmet Bülbül ve belediye birim müdürleri eşlik etti.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.