Bu haber kez okundu.

Vali/Belediye Başkan V. Hacıbektaşoğlu, Mahalle ve Köy Muhtarlarıyla Bir Araya Geldi
banner229

Siirt Valisi Belediye Başkan V. Osman Hacıbektaşoğlu, İl Merkezine bağlı Mahalle ve Köy Muhtarları ile bir araya geldi.

Sosyal mesafe kurallarına riayet edilerek, Siirt Valiliği ev sahipliğinde özel bir otelde düzenlenen programa, Vali Hacıbektaşoğlu’nun yanı sıra, Vali Yardımcıları Resul Özdemir, Selim Erkovan, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay,  İl jandarma Komutan Vekili Jandarma Personel Albay Mevlüt Yıldız, bazı kurum amirleri ile Mahalle ve Köy Muhtarları katıldı.

Mahalle ve Köy Muhtarlarına hitap eden Vali Hacıbektaşoğlu, toplantının hem tanışma, hem sohbet, hem de Covid-19 salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma ve bilgilendirme amacıyla bir araya geldiklerini söyledi.

Vali Hacıbektaşoğlu, Yerel yönetimler ve demokrasimizin önemli temel taşlarının ilk halkasını oluşturan Muhtarlarımızın her zaman yanında olduklarını belirterek, bütçe imkânları dahilinde sorun ve taleplerin çözüleceğini belitti.

“Pandemi Sürecinde Muhtarlarımıza Önemli Görevler Düşmektedir”

Pandemi sürecinde muhtarlara önemli görevler düştüğünü ifade eden Vali Hacıbektaşoğlu, vatandaşlara en yakın temas noktasında olan muhtarların kurallara uymayanlara gerekli uyarıları yapması gerektiğini söyledi.

Maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına mutlak suretle uyulması gerektiğine dikkat çeken Vali Hacıbektaşoğlu, kurallara uymanın ve alınan tedbirleri kararlılıkla uygulamanın çok önemli olduğunu hatırlattı.

Pandemi sürecinde hem vatandaşın hem de devletin temsilcisi olan mahalle muhtarlarından destek beklediklerini aktaran Vali Hacıbektaşoğlu, Taziye evlerinde, evlerde ve açık alanlarda taziye yapılması yasaklanmıştır. Düğün, nişan, sünnet vb. organizasyonlarda, maske kullanımı ile fiziki mesafeye uyulması kurallarına aykırı durumlara kesinlikle müsaade edilmeyeceğini belirtti.

İhlallere dair her türlü şikâyet ve ihbarların  112, 155 ve 156 Acil Çağrı Merkezlerin ve Vefa Sosyal Destek Grup hatlarına yapılabileceğini ifade eden Vali Hacıbektaşoğlu, yatan hasta ve izolasyondaki kişinin temaslılarına daha hızlı ve etkili ulaşabilmek amacıyla oluşturulan filyasyon ekiplerine Kolluk kuvvetlerimizin yanı sıra mahalle ve köy Muhtarlarımız tarafından da destek verilmesinin salgınla mücadelede çok önemli olduğunu ifade etti.

Toplantı, muhtarların talep ve isteklerini dile getirmelerinin ardından sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.