Bu haber kez okundu.

Vali/Belediye Başkan V. Ali Fuat Atik, Şaibeli Hiçbir Şey Belediyede Olmayacak
banner229

Vali/Belediye Başkan V. Ali Fuat Atik, ilimizdeki yerel ve ulusal basın mensupları ile bir araya geldi.

Belediye hizmetleri, proje ve yatırımlar hakkında bilgi vererek, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Belediye başkan vekilliğine geldikleri ilk günde toplantı yaptıklarını belirten Başkan Atik, “Çalışan, iş üreten, kaytarmayan, kuruma sadakat ile bağlı olan, hiçbir insan ile tasarrufum olamaz. 

Ama burada işleri zorlaştırcı, keyfiyete kaçan uygulamalar söz konusu olursa kesinlikle gereğini yaparım. 

Ben kendi profesyonel ekibimle çalışacağım. Birimlerdeki insanların başındaki yeterliliğine bakarak, o kararı vereceğini ve bunun içinde en yakın çalışma arkadaşlarını seçtiğini  söyledi.

Başkan Vekili ATİK “ilk icraata Güres Caddesinden başladıklarını, Siirt Devlet Hastanesine kadar tramvay projesi hayata geçirmek istediklerini, bunun için de belediye bünyesinde kullanılmayan üç binanın yıkımı ile çalışmalara başladıklarını, amacımız; Siirt'i yaşanılır bir şehir haline getirmektir”

Vali/Belediye Başkan V. Ali Fuat ATİK:”Şeffaf ve hesap verebilirliği sağlamak için ihaleleri tek bir birimden yapacağız. Şaibeli hiçbir şey belediyede olmayacak. İşimiz icraat olacak, halka hizmet olacak. Bu kadim memleketi daha yaşanılır bir kent haline hep birlikte getireceğiz”

Başkan Vekili ATİK, “Doğa, inanç ve kültürlerin bin yıldır bu coğrafyada hoşgörü, barış ve kardeşlik içinde yaşadığı üç dilli kardeş şehirimiz Siirt'te konuşulan Türkçe, Kürtçe ve Arapça'nın muhafazası ve yaşatılması bizlerin asli görevidir.

Vali Atik,”Benim en önem verdiğim hususlardan bir tanesi, belediyeye ait bugüne kadar tahsis edilmeyen taşınmazların kiracılardan ödemediği gelirleri tahsil edeceğiz.

Tramvay çalışması için belediyeye ait kütüphanenin yıkılmasını özellikle provake eden bir kesim oldu. İşin hakikati şu aslında beni bilen bilir ben yerel dillerde bunlar bizim anadillerimizdir,

Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Türkiye’de ne kadar konuşulan dil varsa biz bunların muhafazası için yaşatmak için çabaladığımızı bilirler.

Kütüphaneyi yıkma sebebimiz şu, belediyeye ait önce kendi alanlarını yıkmakla başladık ki bu çalışma için irademizi ortaya koyduğumuzu belirtmek istedik. 

Tabi insanlar olayın perde arkasını bilmedikleri için eleştirirler, tabi ki eleştirirler biz eleştiri makamındayız. Yaptığımız her iş, söylediğimiz her söz eleştirilebilir. Bunu kaldırabilecek olgunluğa sahibiz. Ancak biz orayı, belediye başkan vekili ve valisi olarak oranın kütüphane olarak kutlanılmasının sağlıklı olmadığını düşünüyorum. 

Milli eğitim müdürümüz ile birlikte aldığımız kararla Siirt Lisesinin Güres Caddesine bakan bahçe duvarını yıkacağız ve Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatını verdiği Millet Kıraathanelerinden birini yapacağız.”

Vali Atik,Belediye Başkanlığı bünyesinde hizmet veren şehir içi otobüs seferlerinin 1 Haziran Pazartesi günü sabah saat:06:30”dan itibaren tekrar hizmet vereceğini,

Şehiriçi ulaşımda, Sosyal Mesafeye uymayı ve Maske takarak kurallara uymaları konusunda uyaran Vali/Belediye Başkan vekili Atik, kurallara uymayan şöför ve vatandaşlara cezai müeyyide uygulanacağını söyledi.

Hesko isale hattında çalışmaların sonuna gelindiğini  belirten Başkan Atik, 10 Haziran itibari ile çalışmaların tamamlanacağını söyledi.

Toplantıya İl Emniyet Müdürü Saruhan Kuzılay, Belediye Başkan Yardımcısı Hıfzullah Canpolat ve Kültür Sosyal İşler Müdürlüğüne getirilen Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip'te katıldı




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.