Bu haber kez okundu.

Vali Tutulmaz,Yumurta Tavukçuluk Çiftliğini Ziyaret Etti
banner229
İlimiz Merkez Organize sanayi bölgesinde kurulan yumurta tavukçuluk işletmesi Vali Mustafa Tutulmaz, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İzzet Murat ile birlikte ziyaret ettiler.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İzzet Murat tavuk çiftliği ile ilgili verdiği bilgide, İşletmede yetiştirilen tavuk cinsi Ankara Tarımsal Araştırma Enstitüsünde geliştirilen Atak-S ırkı verimi yüksek yumurta ve bahçe tavuğu olduğunu, İşletmede toplam 5.000 adet tavuk ve 10.000 adet civciv bulunmakla birlikte mevcut yumurta üretim sayısı 4.000 adet olduğunu belirtti.
Murat, Yumurta rengi krem olan siyah Atakslar %30 doğadan, %70 komvansiyonel yemle beslendiğini ve günlük yem tüketimi 110/120 gr olan Ataksların yumurta ağırlığı 58/64 gr olduğunu söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.