Bu haber kez okundu.

 Vali Tutulmaz'ın “Çanakkale Zaferi  ve Şehitleri Anma Günü” Mesajı
banner229
 "Çanakkale Zaferi, topraklarımızı işgal ve Türk milletini yok etmek isteyen üstün silah gücüne sahip devletlere karşı kazanılmış, yüce milletimizin tarihe altın harflerle yazmış olduğu bir destandır.

Çanakkale Zaferi, kahraman askerlerimizin, cihanı hayrete düşüren bir iman ve kahramanlık abidesidir. Milletimiz, kendi şehitlerine gösterdiği özeni ve ilgiyi, bu savaşta ölen yabancı askerlere de göstererek, insanlığın yere düşen onurunu da ayağa kaldırmıştır.

Aziz şehitlerimiz, Yüce Milletin hiçbir şartta bağımsızlık ve özgürlüğünden ödün vermeyeceğini, devletimizin ve milletimizin sonsuza kadar var olacağını, canlarını vererek tüm dünyaya ilan ve kabul ettirmiştir.

 Bu destansı zaferin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan aşkı ve özgürlük tutkusu vardır.

O destan ki, verilen mücadelenin büyüklüğüne ve akan kanlarımızın ulvi damlaları hatırına, bugün şehitler günü olarak yâd edilmektedir.
 Bugünün anlam ve önemi ile şehitlerimizin aziz hatıralarını, ebediyete kadar yüreğimizde taşımak, en başta gelen milli görevimizdir.

Zaferin 100. yıldönümü vesilesiyle, başta devletimizin kurucusu Ulu önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, onun silah arkadaşlarını ve tüm aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı, şükran ve minnetle anıyor, Yüce Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

Ruhları şad olsun.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.