Bu haber kez okundu.

VALİ TUTULMAZ'IN “10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ” KUTLAMA MESAJI
banner229
Kişisel temel hak ve hürriyetler ile özgürlükler konusunda, Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen “İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi”, bireylere tanınan hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması amacıyla 10 Aralık 1948 tarihinde kabul edilerek, birçok temel hak ve hürriyetin temelini oluşturmuştur.
İnsanlığın binlerce yılda ulaşabildiği demokratik ve çağdaş uygarlık düzeyinde; demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hakları kavramları, temel evrensel değerler olarak öne çıkmaktadır.
Demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü konularında önemli aşamalar kaydeden ülkemiz, ekonomik ve sosyal açıdan gelişmesini sürdürürken, insanlarımızın temel hak ve özgürlüklerinin korunup, geliştirilmesinde; kamu düzenimizin, huzurun ve esenliğin teminatı olacaktır.
Valilik olarak, insan haklarının korunması ve geliştirilmesi konusuna büyük önem vermekteyiz. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlarken, temel hak ve özgürlüklerini güven içerisinde kullanmalarına imkân tanıyacak ortamı oluşturmak için yoğun bir çaba içerisindeyiz.
Valiliğimiz bünyesinde mevcut “İl İnsan Hakları Kurulunun" idari kapasitesinin arttırılması, hak ihlaline uğramış vatandaşlarımızın başvuru ve şikâyetlerini İnsan Hakları Kuruluna ulaştırmaları için her türlü iletişim araçlarının açık tutulması ve hukuki işlemlerin geciktirilmeden yapılması hususlarında gereken çalışmalar titizlikle yapılmaktadır.
Kamu esenliğinin sağlanması, Vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşamalarını idame etmek maksadıyla görev yapan kolluk birimlerimizin, son yıllarda almış oldukları eğitimlerle, hukuka bağlılık ve insan haklarına saygı hususlarında büyük hassasiyet göstermektedirler.
İnsan hakları konusunda bugün ulaştığımız seviyenin korunması hususunda, iç güvenlik birimlerimizin üzerlerine düşen duyarlılığı bundan sonra da göstereceğine ve sağduyulu bir yaklaşım sergileyeceklerine inanıyorum.
10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü vesilesiyle; barışın, adaletin kardeşliğin ve sevginin hâkim olduğu, huzur ve güven dolu bir dünya temennisiyle, tüm vatandaşlarımızın, “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü”nü en içten duygularımla kutlar, sağlık ve esenlikler dilerim.
Mustafa TUTULMAZ
Vali

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tillolu 8 yıl önce

sayin valim tillo ilcemize atanan asil tarim ilce muduru bir yildir vekaleten siirt il mudurlugunde bir personel icin sube mudurlugu yapiyor ne zaman atanan gorevine gelecek yoksa il muduru korumasi altinda gorevi devam etmektemi tillo ilce tarim deneme tahtasimi bir veteriner geliyor o gidiyor bir ziraat muhendisi geliyor asil zaman tilloya gitmemek icin zaman gecriyor.

Avatar
Bahri 8 yıl önce

sayin tillolu kardeslerim merak etmeyin yakinda yururluge girecek kamu personel reformu her seyi cozecek isteyen kafasina gore atanipta gitmemezlik olmyacak o zaman vekaleten gorevlendirmeler kolay kolay olmiyacak atanilan yere ya gidilir yada unvan alip gitmemezlik olmaz.

Avatar
Cabbar 8 yıl önce

tarim il mudurlugu vekaleten sube mudurleriyle idare ediliyor tarim il muduruyle uyusmayan asil sube mudurleri tayin isteyerek birer birer gittiler simdide lojmanlari bosaltan mudur losmanlar hasere yuvasina dondu.