Bu haber kez okundu.

Vali Tutulmaz, (TPAO) Dodan Gaz Üretim Sahasında İncelemelerde Bulundu
banner229
Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Dodan Gaz Üretim Tesislerinde incelemelerde bulundu.
Tesis alanını gezerek, incelemelerde bulunan Vali Tutulmaz, Dodan Tesis Müdürü Mustafa Çetin’den yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Tesis sahasını gezen Vali Mustafa Tutulmaz, Dodan gaz üretim sahası, ülkemizin en büyük karbondioksit gaz üretim sahasını oluşturduğunu kaydetti.
Dodan Gaz üretim tesislerinin Türkiye ekonomisi açısından önemli stratejik bir konuma sahip olduğunu belirten Vali Tutulmaz,”Dodan tesislerinde elde edilen Karbondioksit gazının, 82 km boru hattı ile Batı Raman Petrol Rezervuarına bastığını ve böylece Petrol üretimine önemli katkı verildiğini" söyledi.
Vali Tutulmaz, Batı Raman Petrol üretim sahasına verilen gaz ile birlikte günlük 4 bin varil petrol üretimi yapılarak, ekonomiye ek bir katkı sunulduğunu sözlerine ekledi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.