Bu haber kez okundu.

VALİ TUTULMAZ, SURİYELİ ÇOCUKLARIN EĞİTİM GÖRDÜĞÜ OKULU ZİYARET ETTİ
banner229
Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Siirt il merkezinde eğitim gören 81 Suriyeli çocuğu ziyaret etti.
Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, ülkelerindeki iç savaştan kaçıp Siirt’te sığınan Suriyeli ailelerin çocuklarının eğitim gördüğü 14 Eylül Ortaokulu’nu ziyaret ederek, kitap ve kırtasiye malzemesi dağıttı.
14 Eylül Ortaokulu’nda gerçekleşen ziyarete; Vali Mustafa Tutulmaz’ ın yanı sıra Garnizon Komutanı, Tuğgeneral Halil Soysal, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, İl jandarma Komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, Okul Müdürü Abdulaziz Elçi, milli eğitim yetkilileri ve Suriyeli ailelerinde hazır bulunduğu ziyarette, sınıfları tek tek gezerek, yetkililerden bilgi alan Vali Mustafa Tutulmaz, çocuklarla bir süre sohbet etti. Suriyeli ailelerin sorunlarını dinledi.
Ziyaret ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Mustafa Tutulmaz,”İlimiz Merkez 14 Eylül Ortaokulu’nda, 81 Suriyeli kardeşimizin çocuklarını eğitim amacıyla bir araya getirdik. Bu çocuklarımız bir taraftan milli eğitimin bünyesinde bulunan okullarımıza devam etmekler, bir taraftan da kendi dillerini kendi müfredatlarına göre öğrenmekteler. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinasyonunda yürütülen bir uygulamadır. Buradaki temel amaç, Suriyeli çocukların eğitimden yoksun kalmamalarıdır. Bu program ile misafirlerimiz kendi memleketlerine gittiklerinde, oradaki eğitimlerine kaldıkları yerden devam edebilmesi için önemli olduğunu düşünüyoruz.” dedi.
Suriye’deki savaşın da bir an önce bitmesini temenni eden Vali Tutulmaz,”Bu programın uygulanmasında gerek milli eğitimdeki arkadaşlarımız, gerekse Siirtli kardeşlerimiz, misafirlerimize kucaklarını açtılar, onlara gerekli yardımlarda bulunuyorlar. Bizde Valilik olarak kendilerini destekliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.
Siirt Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma ile; ilimizde bulunan Suriyeli ailelerin çocukları tespit edilerek, çocuklar, devlet okullarında Arapça ve Türkçe dersleri alarak eğitimlerine devam etmeleri sağlandı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.