Bu haber kez okundu.

VALİ TUTULMAZ'IN VEDA MESAJI
banner229

En Son çıkan Valiler Kararnamesi ile Afyonkarahisar Valiliğine atanan Vali Mustafa Tutulmaz veda mesajı yayınladı.

Vali Tutulmaz veda mesajında; Saygıdeğer Siirtliler;

Evliyalar diyarı ve yüzlerce gönül ve ilim insanın yaşadığı Medeniyet ve kültür dünyasına da büyük katkıları olan Siirtimi;, hoşgörünün ve sevginin barışla yoğrulduğu, içinde farklı dillerin konuşulduğu bir kardeşlik şehridir.

Üç yıldır hizmet etmekten şeref duyduğum Siirt’te, karşılıklı sevgi, saygı, muhabbet, uyum ve dayanışma içinde, görev yapmanın onurunu yaşadım.

Büyük bir heyecanla göreve başladığım 5 Haziran 2014 tarihinden buyana, kadirşinas Siirt’li hemşerilerimizin destekleri ve iyi bir ekip çalışmasıyla, Siirt genelinde, eğitimden sağlığa, tarımdan hayvancılığa, enerjiden ulaşıma, kültürden turizme kadar pek çok alanda önemli yatırımları ve güzel projeleri hayata geçirdik.

Son yıllarda gerçekleştirilen yatırımlar, geleceğe daha umutla bakmamızı sağlıyor. İnanıyorum ki önümüzdeki yıllarda Siirt, özellikle enerji, tarım ve hayvancılık ile turizm alanlarında cazibe merkezi haline gelecektir.

İlimizde her alanda birlik beraberlik içinde başarılı çalışmalar yaptık. Devletimizin ve hükümetimizin gönderdiği kaynakların etkin ve verimli kullanılmasına özelikle özen gösterdim. İnsanlarımız hizmetlerin en iyisine layıktır. Onun için kamu görevindeki önceliğimiz insan odaklı hizmet anlayışı oldu.  

Tüm hedefimiz huzur ve güven içinde daha yaşanılabilir bir şehir kültürü oluşturmaktı. Üç yıl içerisinde özelikle kamu yatırımları, turizm ve diğer ekonomik alanlarda önemli mesafelerin alındığına inanıyorum.

Göreve başladığım ilk günden itibaren ilimizde huzurlu ve güvenli bir ortam sağlamanın gayreti içinde bulundum. Bölgemizin gelişmesinin önündeki en büyük engelin terör olduğunu yaşayarak görüyoruz. Bu hain ve taşaron örgüte karşı halkımızın desteği ile etkin bir mücadele verdik. Siirt ilimizin bölgede huzur adası konumunda olmasında alınan güvenlik önlemlerinin yanı sıra Siirt halkının verdiği yardım ve desteklerin katkısı büyüktür.

Öte yandan 15 Temmuz gecesi FETÖ hain terör örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminde, Siirtliler bu gecede yeni bir destan yazarak, gözü dönmüş dış mihrakların maşası alçak darbecilere geçit vermedi. Darbe haberinin duyulduğu andan itibaren; Türkü Kürdü Arabı, yaşlısı genci, kadını erkeğiyle sokaklara dökülen Siirtliler, bütün dünyaya örnek bir demokrasi dersi verdiler.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde askerin sokaklara indiği tek il olan Siirt’te bu gözü dönmüş canilere karşı ilk andan itibaren dimdik ayakta duran, devletimizin birlik ve bütünlüğüne, milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkan aziz Siirtliler, tarihi bir duruş sergilemişlerdir. Kendilerine bir kez teşekkürlerimi sunuyorum.

Valilik görevim süresince, desteklerini bizlerden hiç bir şekilde esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Sayın hanımefendi Emine Erdoğan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu ile tüm bakanlarımıza, Milletvekillerimize,  Siirt’li hemşerilerim ve birlikte çalıştığım mesai arkadaşlarıma, adli ve idari yargı mensuplarına, güvenlik güçlerimize, güvenlik korucularımıza, Belediye başkanlarına, İl Genel Meclisi Üyelerine, siyasi parti ve meslek kuruluşlarına, sivil toplum örgütlerine, köy ve mahalle muhtarları ve basın mensuplarına teşekkür ederim.

Bu duygu ve düşüncelerimle tüm kadirşinas Siirt’lilere arzı veda eder, en iyi dileklerimle selam, sevgi ve saygılarımı sunarım.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.