Bu haber kez okundu.

Vali Osman Hacıbektaşoğlu’nun “Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” Mesajı
banner229

Vali/Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, ‘18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 106. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Hacıbektaşoğlu’nun Mesajı şöyle: “Çanakkale Zaferi, kahraman askerlerimizin, cihanı hayrete düşüren bir iman ve kahramanlık abidesidir. Milletimiz, kendi şehitlerine gösterdiği özeni ve ilgiyi, bu savaşta ölen yabancı askerlere de göstererek, insanlığın yere düşen onurunu da ayağa kaldırmıştır.

Dün Çanakkale’de, Milli Mücadele’de ve görev aldığı her yerde vatanın müdafaası uğruna şahadete ulaşan,  gazi olan evlatlarımız, bugün de bin yıldır barış ve kardeşlik içerisinde yaşadığımız aziz vatanımızı bölmek, birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik hukukumuzu ortadan kaldırmak için fırsat kollayanlara karşı yine aynı azim ve fedakârlıkla mücadele etmektedir.

Aziz Şehitlerimiz; Sizler şahadet mertebesine ulaştıktan sonra unutulmaz kahramanlar olarak milletimizin kalbine gömüldünüz. Geride bıraktığınız anne-baba, eş ve çocuklarınız sizlerin aziz milletimize emanetleridir. Canlarınızı feda ederek, bizlere vatan olarak bıraktığınız topraklar üzerinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet payidar kalacak, kutsal bayrağımız ebediyen semalarda dalgalanacaktır.

Bugün bizlere düşen görev; şehitlerimizin canlarını feda ederek bizlere emanet edilen mukaddes vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmek, gelecek nesillere bu bilinci aktarmak ve bu kutlu vatanı, bizden sonraki nesillere güvenli bir şekilde devretmektir.

Zaferin 106. yıldönümü vesilesiyle, başta devletimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve tüm aziz şehitlerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyor, yüce Allah’tan rahmet diliyorum. ”

Ruhları şad olsun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.