Bu haber kez okundu.

Vali Osman Hacıbektaşoğlu,Bakırcı Ustası Nasri Bakırcı’yı Ziyaret Etti
banner229

Siirt'te,İçişleri Bakanlığı genelgesi uyarınca, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında denetim yapıldı.

Vali/ Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, beraberinde İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay,Siirt Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Cemal Koyuncu ile Helvacılar Çarşısından başlayarak, Aydınlar Caddesi ve Bakırcılar çarşısında denetim yaptı.

Vali/Belediye Başkan V. Osman Hacıbektaşoğlu,ayrıca Ahilik Haftası kapsamında 80 yaşındaki bakırcı ustası Nasri Bakırcı’yı iş yerinde ziyaret etti.

Vali Hacıbektaşoğlu,yaptığı denetimlerde mesafe ve hijyen uyarısında bulundu, maske takan ve kurallara uyan vatandaşlara teşekkür etti. Siirt genelinde alınan önlemlerle vaka sayılarının düştüğünü kaydeden Hacıbektaşoğlu, iş yerlerinde, meydanlarda, caddelerde hayatın aktığı her yerde 24 saat esasına göre denetim uygulandığını bildirdi.

Toplumdaki duyarlılığı görebildiklerini ifade eden Hacıbektaşoğlu, şöyle devam etti:"Maske takmayan yok denecek kadar az. Kurban Bayramı sonrası vaka sayılarında çok ciddi bir düşüş var. Bu düşüş trendinin dün gece itibarıyla daha da düştüğünü görebildik. Bunun daha da düştüğünü görmek istiyoruz.

Siirt'te 700'e yakın arkadaşımız 100'ün üzerinde ekiple denetim yapıyor. Denetimler bilgilendirme ve bilinçlendirme, bütün herkeste bu motivasyonu farkındalığı artırmak amaçlıdır.medyasiirt kurallara uymayanlar da tespit edilip cezai müeyyideler uygulanıyor. Tedbirlere uyulduğunda vaka sayılarının azaldığını görebiliyoruz. Okullarımız da yüz yüze eğitime hazır durumda. Kış mevsiminde grip mevsiminde vakaları aşağıya indirerek normal hayatımıza sürdüreceğiz."

Vali Hacıbektaşoğlu, daha sonra Bakırcılar Çarşısında 80 yaşındaki bakırcı ustası Nasri Bakırcı'yı ziyaret ederek Ahilik Haftası'nı kutlayarak, ziyaret anısına Nasri Bakırcı'ya, Şanlı Türk Bayrağı işlemeli Siirt'te özgü bir Tiftik battaniyesi ve çeşitli hediyeler verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.