Bu haber kez okundu.

Vali Osman Hacıbektaşoğlu, Şubat Ayını Günlük 8 Ortalama Vakayla Kapattık
banner229

Yeni başlayan kontrollü hayat denetimlerine katılan Vali/Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu risk haritasında Siirt’in mavi olmasının yeterli olmadığını belirterek bütün Türkiye’yi mavi olarak hayal ettiklerini söyledi.

Vali/Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede çok büyük fedakarlıklara katlanarak kentte vaka sayısını düşürdüklerini söyledi.

Vali Hacıbektaşoğlu, İçişleri Bakanlığının Kovid-19'la mücadelede hayata geçirdiği "Dinamik Denetim Süreci" uygulaması kapsamında denetimlerde bulundu.

Beraberindekilerle iş yerlerine girerek işletmecilerle görüşen Vali Hacıbektaşoğlu , daha sonra sosyal mesafe kuralına uyarak bir çay ocağında çay içti, vatandaşlarla sohbet etti.

Vali Hacıbektaşoğlu, yaptığı açıklamada, Kovid-10 risk değerlendirme kriterlerine göre düşük riskli (mavi) iller arasında yer aldığını anımsattı.Yeni kontrollü normalleşmeyle sosyal hayatta normalleşme sürecini başlattıklarını dile getiren Hacıbektaşoğlu, "İllerin salgın durumuna göre Siirt en düşük risk grubunda. Salgının geçen yıl mart ayında başladı.

Geçen sene nisan ayında ortalama günlük vaka sayımız 10'du. Bugün itibarıyla şubat ayını günlük 8 ortalama vakayla kapattık. Bu düşme trendi devam ediyor." dedi.

Sokağa çıkma kısıtlaması ve diğer kısıtlamalar nedeniyle işletmelerin sıkıntılı süreçler yaşadığını aktaran Vali Hacıbektaşoğlu, bu süreçte sağlık çalışanları, denetim ekipleri, kamu kurum ve sivil toplum kuruluşları ile vatandaşların önemli görevleri yerine getirdiğini anlattı."Motivasyonumuzu diri tutarak bugünlere geldik.

Buraya gelmek çok kolay olmadı ama salgını bu seviyede tutmak ve aşağıya çekmek zorundayız." ifadelerini kullanan Vali Hacıbektaşoğlu, bundan sonraki süreçte de maske, mesafe ve temizlik kurallarına her yerde daha fazla dikkat edeceklerini belirtti.

Denetimlerin süreceğini söyleyen  Vali Hacıbektaşoğlu, şunları kaydetti:"Türkiye geneli Siirt ve ilçelerde tüm ekiplerimiz denetim yapıyor. Bu denetimlere katılarak vatandaşlarımıza alınan tedbirleri hatırlattık. Bir ilin düşük olması yetmiyor.

Bütün Türkiye'yi mavi olarak hayal ediyoruz. İnşallah bu salgını da hayatımızdan söküp atacağız. Farkındalık oluşturmak ve çalışanları diri tutmak istiyoruz. Herkesin yüzü gülüyor. Esnafımız kurallara uyuyor. Uymayanlar da oluyor ama istisna. Esnafımızın yüzü gülüyor olmak bizi de yüzümüzü güldürüyor.

İnşallah bundan sonra hiçbir esnafın iş yeri kapanmaz. Hayatımıza normal devam edebiliriz. Bunu yapmak zorundayız.Yapacağımız 3 kural var, maske, mesafe ve temizlik bunu her yerde uygularsak salgında geriye gitmeyeceğiz."

Denetimler esnasında vatandaşlarla çay içen sorunları dinleyen Vali Hacıbektaşoğlu hatıra fotoğraf çektirmek isteyenleri de geri çevirmedi.

Denetimlere İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, İl Sağlık Müdürü Erol Ömür, İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, Zabıta Müdürü Ömer Ekin ve denetim ekipleri katıldı.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.