Bu haber kez okundu.

Vali Osman Hacıbektaşoğlu, Sosyal Mesafe ve Maske Denetimlerini Sıklaştıracaz
banner229

Geçen ay Siirt Valiliği ve Belediye Başkan Vekilliği görevlerine atanan Osman Hacıbektaşoğlu ilimizde görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi

Vali Hacıbektaşoğlu  somut hale gelmeyen çalışmalar hakkında popülist  bilgiler vermekten kaçınarak yeni dönemin çalışma şifreleri olan  az konuşarak çalışıp üretim gibi prensipler  hakkında bilgi verdi.

Barden Otelde düzenlenen toplantının ağırlık konusunu pandemi oluşturdu.Bu konuda herkesin üzerine düşen görevi yerine getirerek sosyal mesafeye uyma ve maske takma konusunda duyarlı olması gerektiğini belirten Hacıbektaşoğlu, kendilerinin de denetim konusunda duyarlı olduklarını ve bunu sıkılaştırdıklarını söyledi.

Tüm kuralları uygulayarak katı kararlar alacaklarını berlirten Vali Hacıbektaşoğlu,  Sosyal mesafe ve maske konusunda denetimleri arttıracaklarını ifade ederek,  Eylül’de okullar açılacağını, eğer kurallara uymasak sürecin uzayacağını, alacağımız sıkı  tedbirlerlerle 1-2 hafta içinde vaka sayılarının düşmesini beklediğini söyledi.

Kontrollü sosyal hayata geçildiğini hatırlatan Hacıbektaşoğlu “İlimizde ve bölgemizde yeni dönemde sosyal hareketlilikten dolayı pozitif vaka sayısında da bir artış görülüyor.Bireysel önlemlerimizi sıkı bir şekilde takip ederek, işimizi gücümüzü yürütmek zorundayız. Pandemi koşullarında yaşayacağız ve alacağımız önlemlerle bu pandeminin etkilerini azaltacağız. İki haftadan beri bu kurallara uyma konusunda denetimlerimizi arttırdık.Bunda kararlıyız. Ancak bunu hepimizin birlikte gerçekleştirmesi gerekiyor.

Zorunlu olmayan bütün sosyal aktivitelerden kaçınmalıyız. Elbette işimizi yürüteceğiz, alış verişimizi yapacağız. Açık havada gezmekte bir  ihtiyaçtır. Bütün bunları yaparkende maske takma ve sosyal mesafeye uyma gibi kurallara uyalım.Ancak çok zorunlu olmadıkça sokağa çıkmayalım ve sosyal hareketlerden kaçınalım.”

Pandemi konusunda denetimlerin sıkılaştırıldığının altını bir kez daha çizen Vali Hacıbektaşoğlu, buna uyulmayan durumları gören vatandaşların orada tepkilerini göstermelerini ve 112, 155 polis imdat hattına ihbarda bulunmalarını istedi.

Pandemi konusunda her türlü önlemin alındığını ve alınacağını belirten Hacıbektaşoğlu, kapalı durumda bulunan Asema Hastanesinin bu amaca tahsisi konusunun değerlendirilmekte olduğunu ve pazartesi gününden itibaren coronaya yakalanan ancak hastanede tedavi gerektirmeyen hastaların tahsis edilen yurtlarda barındırılacağını söyledi.

Vatandaşların ve basın mensuplarının kendisini çok sıcak karşıladıklarını belirten Vali Hacıbektaşoğlu  bunun için teşekkür etti. Vali Hacıbektaşoğlu daha sonra çeşitli konulardaki soruları cevaplandırdı.

Belediye de yönetim kadrosunun oluşturulması konusundaki bir soruya Hacıbektaşoğlu  teröre sempati duymayan ve çalışan  personelin kendisi için çok önemli olduğunu belirtti. Üretilen maden ve enerjiden ilimiz özel idaresini pay ayrılması konusundaki bir soruyu cevaplandıran Hacıbektaşoğlu bu konunun inceleneceğini belirtti.

Güres Caddesi üzerindeki çalışmalara ilişkin bir soruyu  cevaplandıran Hacıbektaşoğlu Güres Caddesi'nin iyileştirilmesi için de kapsamlı bir düzenleme planladıklarını, düzenlemenin vatandaşların ve esnafın talepleri doğrultusunda yapılacağını,yaşanılır bir Siirt için orta, kısa ve uzun vadede çalışma başlatılacağını belirtti.

Vali Hacıbektaşoğu  Pervari ilçemizdeki Çetin Barajında enerji üretimine başlanması nedeniyle yarın bir tören düzenleneceğini ve bu törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın video konferans yoluyla katılacağını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.