Bu haber kez okundu.

Vali Kızılkaya’dan Siirtli İş Adamlarına Davet
banner229

Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Mersin'de tarımsal üretim alanında üretim ve ihracat yapan Siirtli işadamlarını Siirt'e davet etti.

Görüşmede Mersin yaş meyve ve sebze hali ve tüccarlar derneği başkanı Hüseyin Timurtaş, Bugüne kadar hiçbir valimiz bizi keşfedip, Siirt’e, memleketimize davet için büyük bir heyet göndermedi. Bu nedenle bende hemşerilerim adına  teşekkür ediyorum. Bizim Mersin halimiz Türkiye’nin en büyük hali. Avrupa’nın en büyük 2. halidir.  
Siirtli esnaflarımız ve işadamlarımız burada çok. Mersin ve Adana’da da 150 bin dönüme yakın bahçeleri var.  Biz Siirtliler Mersin'de tarım sektöründe çok güçlüyüz, Siirt’ten Kazanç Değil Siirtli Hemşerilerimize Faydalı Olmak İstiyoruz.
Biz hepimiz Siirt ile bir ortak bağımızın olmasını istiyoruz, Arkadaşlarımızla  yaptığımız ortak istişare sonucunda oralarda bir yatırım yapıp oradan kazanç değil, oradaki hemşerilerimize faydalı olmak istiyoruz. Buradaki tarım birikimlerimizi orada vatandaşlarımıza aktarıp yardımcı olmak istiyoruz” dedi. 
Vali Dr. Kemal Kızılkaya da “Ben Siirtli hemşerilerimizin Mersin’deki bu başarılarından duyduğum memnuniyeti öncelikli olarak ifade etmek istiyorum” dedi.

Siirtlilerin büyük çaplı üretime katkı sağlamasının gurur verici olduğunu belirten Vali Kızılkaya, “Böyle büyük çaplı üretimler yaptığınızı tarım il müdürümüz bize anlattı. Bu hakikaten bu bizim için bir gurur vesilesi. Tabi ki bu başarınızdan Siirt'inde istifade etmesini istiyoruz.

Sizleri burada tarım il müdürümüzün koordinesinde gelin misafir edelim. Burada Siirt’imiz için, memleketimiz için el ele neler yapabileceğimizi tekrar oturup enine boyuna konuşalım” ifadelerini kullandı.





Anahtar Kelimeler:
SiirtIş AdamıTarımMersin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.