Bu haber kez okundu.

Vali Kızılkaya, Kurtalan’da Çiftçilere Mercimek Tohumu Dağıttı
banner229

Kurtalan’da Tarım Arazilerinin Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kaynaklı “Mercimek ile Şahlanan Garzan” projesi kapsamında 470 çiftçiye yüzde 70 hibeli sertifikalı mercimek tohumu desteği verildi.

Vali Dr. Kemal Kızılkaya;Tarım ve Orman Bakanlığı "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi" (TAKEP)  kapsamında Kurtalan  ilçemizde düzenlenen Sertifikalı Mercimek Tohumu dağıtım törenine katıldı.

Kurtalan’da tohum fabrikasında düzenlenen törene katılan Vali Dr. Kemal Kızılkaya,  TEKAP projesi kapsamında çiftçinin desteklendiğini söyledi.

Türkiye’de tarım üretiminin sürekli arttığına dikkat çeken Kızılkaya,

“Cumhuriyetin 100. yılına yaklaştığımız bu günlerde şöyle geriye bakmak lazım. 1923’te Cumhuriyet ilan edildiğinde ülkedeki toplam traktör sayısı 200 civanındaydı. Bugün ise 2 milyona yakın traktörümüz var. 2 milyona yaklaşan traktör sayısı bizim tarımda, üretimde, ortaya koyduğumuz çabanın göstergesidir.

Atalarımızı, dedelerimizi, bize bugünleri armağan eden Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün ahirete intikal etmiş atalarımızı ve tüm çiftçi büyüklerimizi, tarımda ve ülkemizin kalkınmasında emeği geçen herkesi rahmetle ve minnetle yad ediyoruz.” dedi.

Siirt genelinde 562 çiftçiye sertifikalı tohum desteği verildiğini ifade eden Kızılkaya,

“Tarım bakanlığımız son 20 yılda o kadar güzel işler yaptı ki bugün çiftçilerimizin yüzü gülüyor. Çiftçimiz üretiyor, ülkemiz kazanıyor. Bunun en güzel örneklerinden bir tanesi de TAKEP projesi. İlimizde 2019 yılında bu projeye başlandı.
Proje başladığında ile 69 bin dekar alanda mercimek ekilirken, bugün 150 bin dekar alana yükseldi. Bugün dağıtacağımız sertifikalı mercimek tohumu ile 562 çiftçimize katkıda bulunmuş olacağız. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.”

AK pArti Siirt Milletvekili Mervan Gül de bir konuşma yaptı. Gül, projede emeği geçenlere teşekkür ederek çiftçilere desteklerin süreceğini belirtti.

Kurtalan İlçe Müftüsü Abdullah Erdem’in bereket duasının ardından çiftçilere sertifikalı tohumların dağıtımı gerçekleştirildi.

Daha sonra Vali Kızılkaya ve beraberindekiler tohum fabrikasını gezdi.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.