Bu haber kez okundu.

Vali Hacıbektaşoğlu,Eğitimci Ressam Dildirim’in “Mevlana İnsan ve Doğa” Konulu Resim Sergisinin Açılışını Yaptı
banner229

Siirt'te Mevlana’yı anma etkinlikleri kapsamında bir resim sergisi açıldı. Eğitimci ressam Behçet Dildirim’in Mevlana’yı onun bizlere verdiği mesajları ve insan ve denge ilişkisini çeşitli yönleri ile anlatan resim sergisi açıldı.

Vali/Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu eşi Güney Hacıbektaşoğlu Hanımefendi, Siirt Park AVM'de " Hz. Mevlana" temalı Öğretmen ve Ressam Behçet Dildirim'in yağlı boya resim sergisi açılış törenine katıldı.

Siirt Park AVM de düzenlenen serginin açılışı Vali Osman Hacıbektaşoğlu, eşi Güney Hacıbektaşoğlu, Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip ve diğer davetliler tarafından gerçekleştirildi. Öğrencilerin okudukları ilahinin eşliğinde gerçekleştirilen semazen gösterisinin ardından sergi gezildi  ve sergi defteri imzalandı.

Siirt Takasbank  Güzel Sanatlar Lisesi Resim Öğretmeni Behçet Dildirim temelde serginin konusunun insan ve denge olduğunu belirtti. Dildirim “ Bu sergimizi Mevlana haftası sebebi ile açtım. Böyle bir hedefim vardı. Aslında Mevlana’yı sembol olarak seçtim. Çok kıymetli bir semboldür. Temelde serginin konusu “insan ve doğa”. Doğada çok güçlü bir denge var. İnsanlar genelde doğanın dengesini bozuyor.

İlk önce doğanın dengesini bozarız, sonra bizi o felaketlerden kurtarsın diye Allah’a sığınırız. Burada semazenler benim için sembol onları resimlerde farklı yorumladım. Renklere anlam yükleyip tuvallere sürdüm. Biliyorsunuz son bir kaç yılda dünyamızı ve ülkemizi etkileyen çok büyük felaketler var. Doğal afet ve salgın gibi. Bunların temelinde aslında biz insanların doğanın dengesini oynamamız var ve sonra da bizi kurtaracak Allah’a sığınırız. Bunu yaparken çok dikkatli olmamız gerekiyor. Sergide bunu konu olarak aldım. Sergimiz 1 hafta boyunca sergilenecek.”  Dedi.

Büyük beğeni toplayan sergi ile ilgili görüşlerini açıklayan Güney Hacıbektaşoğlu,serginin Mevlanının düğün gününe gelmesine dikkat çekti.

Güney Hacıbektaşoğlu “Çok güzel eserler emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Gerçekten çok anlamlı bir sergi. Sayın valimizin de söylediği gibi öğretmenlerin  en önemli eserleri öğrencileridir. Mevlana’nın düğün gününde Mevlana’ya ait eserlerin sergisinin olması ayrı bir güzellik oldu.” Dedi.

Ressam Dildirim’i daha önceden tanıdığını ve eserlerini gördüğünü belirten Vali Hacıbektaşoğlu sergilenen eserleri muhteşem olarak nitelendirdi.

Vali Osman Hacıbektaşoğlu” 17 Aralık Hz. Mevlana’nın ölüm yıl dönümü. Kendi ifadesiyle düğün günü. Cenabı Hakka kavuşma günü. Hem onu rahmetle anıyoruz ve hem de  böyle bir günde yine insan ve o insanı semazen  figürü ile bütün resimlerinde özellikle anlatan Behçet hocamız. İnsan  inanç  ve tabiat ilişkileri, kendi iç dünyası, iç savaşı, insanın kendiyle savaşı, nefsi ile savaşı, bunu yaşarken kendi kaoslarının ortalığa bir o yana, bir bu yana çevreye verdiği zarar, tahribat ama en sonunda felâha kavuşması. Bütün resimlerin de bunu gördük, bunu görmeye çalıştık. Muhteşem eserler. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.  “dedi.

Sergilenen eserlere ilişkin görüşlerini açıklayan Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip ve Basın  ve Halkla İlişkiler Müdürü Şükrü  Uras, ressam Dildirim'i kutladılar  ve herkesi bu sergiyi gezmeye davet ettiler. Serginin açılışına bazı kamu kurum ve kuruluş müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve diğer davetliler katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İskender YILDIZ 11 ay önce

-Merhabalar kolay kolay unutulmaz.2008'de Siirt'te merhabalaştığımız Behçet DİLDİRİM Öğretmenin İzmire gittiğini, yeniden Siirt'e döndüğünü öğrendim. Bu arada bir tahatsızlık geçirmiş. Haberinizi okuyunca size, kendisine, bu satırları okuyanlara merhaba demek istedim. Size, Behçet DİLDİRİM Öğretmemekte, bu satırları okuyan herkese, Kahramanmaraş Göksun Kekkikoluk'a, Sivas İmranlı Doğançal'a (Yazıkoya Orté) Adana'dan selamlar.

Avatar
İskender YILDIZ 11 ay önce

-Merhabalar kolay kolay unutulmaz.2008'de Siirt'te merhabalaştığımız Behçet DİLDİRİM Öğretmenin İzmire gittiğini, yeniden Siirt'e döndüğünü öğrendim. Bu arada bir tahatsızlık geçirmiş. Haberinizi okuyunca size, kendisine, bu satırları okuyanlara merhaba demek istedim. Size, Behçet DİLDİRİM Öğretmemekte, bu satırları okuyan herkese, Kahramanmaraş Göksun Kekkikoluk'a, Sivas İmranlı Doğançal'a (Yazıkoya Orté) Adana'dan selamlar.