Bu haber kez okundu.

Vali Hacıbektaşoğlu, Vatandaşları Uyardı, Virüste 7 Kat Artışla Karşı Karşıyayız
banner229

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, koronavirüs tedbirleri kapsamında denetimlere katıldı. Vali Hacıbektaşoğlu, esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek maske, mesafe ve hijyen konusunda uyardı.

Bir yılı aşkın bir süreden beri dünyayı etkisi altına alan pandemiyi önlemeye yönelik denetimler devam ediyor. Yapılan son denetime katılan Vali Osman Hacıbektaşoğlu yeni mutant virüsün daha hızlı bir yayılma gösterdiğini belirterek bütün vatandaşları önlemlere daha sıkı sarılmaya davet etti.

Mart ayına göre 7-8 kat artış gösteren bir virüsle karşı karşıya olduğumuzu açıklayan Vali Hacıbektaşoğlu tek tek evleri dolaşıp bu durumu insanlarımıza anlatmayı arzuladığını ancak doğal olarak bunun mümkün olmadığını ve bu nedenle basın organları aracılığıyla bunu duyurmak istediğini söyledi.

Pandemi konusunda bir yılı aşkın bir tecrübeye sahip olduğumuzu belirten Vali Hacıbektaşoğlu “Eylül, Ekim, Kasım aylarında salgının en yüksek olduğu zamandı.Biz aralıktan itibaren ciddi düşüş yaşadık. Mart ayı ortalamasına baktığımızda günlük vaka ortalamamız altıydı. Mart son haftası çok ciddi bir artış oldu. Bunda kontrollü normalleşme kısıtlayıcı tedbirlerin kalkması nedeniyle bir artış ön görüyorduk.

Özellikle mutant virüsün bütün şehirlere ulaşması salgının ciddi manada yayılma hızının arttığını görüyoruz. Bunu ilimizde de görüyoruz. Nisan ayı bir haftalık ortalamamız 50'ye yakındır. Bu ciddi bir artış. Biz bunu gözlemliyoruz. Salgının başlangıcındaki artış hızından daha yüksek bir artış hızı demektir.

Bu artış hızına göre bizim bütün tedbirlerimizi hiç aksatmadan sıkı sıkı uygulamamız gerekiyor.Mecbur olmadıkça hareket etmeyeceğiz. Çarşı Pazar ve kalabalık yerlerden uzak duracağız. Seyahatlerimizi kısıtlamamız lazım.Aile ziyaretleri komşu ziyaretleri taziye düğün ve benzeri şeylerden kaçınmamız lazım.Her zamankinden daha fazla tedbirlere uymamız gerekiyor.” Dedi.

Yüz yüze eğitime başlandığını hatırlatan Vali Hacıbektaşoğlu alınan önlemler sayesinde okullarda bir sorun yaşanmadığını belirterek, bundan sonra da bu tedbirleri uygulamaya devam edeceklerini açıkladı. 0-18 yaş grubunda ciddi bir yayılma olmadığını belirten Vali Hacıbektaşoğlu”65 yaş üstünde tespit edilen vakalar çok daha azdır.

Özellikle 18-55 yaş arasında vakaların çok daha fazla arttığını gördük. Bu güne kadar hep 20 yaş altı ve 65 yaş üstü kesim için özel önlemler alıyorduk. Ama 18-55 yaş arası faal nüfusta vakaların daha fazla olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla bu tedbirleri bulunduğumuz her yer de daha sıkı bir şekilde uygulamak zorundayız.” Dedi.

Denetim çalışmalarını çok daha fazla arttırdıklarını belirten Vali Hacıbektaşoğlu vatandaşların denetim ve filyasyon ekiplerine yardımcı olmalarını istedi.

Vali Hacıbektaşoğlu denetimler esnasında vatandaşlarla sohbet etti ve taleplerini dinledi.Kendisinden akrobatik hareketler yapabilecekleri bir bisiklet pisti isteyen gençlerin de taleplerinin karşılanacağını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.