Bu haber kez okundu.

Vali Hacıbektaşoğlu, Vatandaşları Uyardı  “Vakalar Artıyor”
banner229

Vali/Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede denetimleri daha da artırarak vakaların yükselmesinin önüne geçmeyi amaçladıklarını söyledi.

Vali Hacıbektaşoğlu, İçişleri Bakanlığının Kovid-19'la mücadelede hayata geçirdiği "Dinamik Denetim Süreci" uygulaması kapsamında İhsan Tan Bulvarı'nda denetimlerde bulundu.

"Dinamik Denetim Süreci" denetimlerine katılan Vali/Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, son haftada ilimizde vaka sayısında bir artış olduğunu belirterek vatandaşları uyardı.

Alınan genel kısıtlayıcı tedbirler bu vakaların düşmesine önemli etkisi oldu. 2 Mart itibarıyla kontrollü normalleşme sürecini yaşıyoruz. Çoğu kısıtlamalar ilimizde kalktı. Daha önemlisi vakaları bu seviyede tutmak ve salgını hayatımızdan söküp atmaktır.

Sağlık Bakanlığının korona konusunda yaptığı son açıklamada Siirt’in yüz binde esasına göre %2.11 ile en az vaka görülen İl olduğunu hatırlatan Vali Hacıbektaşoğlu;“Bu veri sevindiricidir. Ancak bunu korumamız gerekiyor Geçtiğimiz hafta da durumumuz iyiydi.Bu hafta itibariyle biraz artış görüyoruz.

Denetimleri daha sıkı şekilde uygulayarak vakaların yükselmesinin önüne geçmeyi amaçlıyoruz. Bir başarı varsa bütün Siirt'in başarısızıdır. Daha fazla dikkat etmemiz gerekir.

 Bunun içinde temizlik maske ve sosyal mesafeye dikkat etmemiz gerekiyor. Bütün vatandaşlarımızdan bu konuda gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyorum. ”dedi.

Vali Hacıbektaşoğlu İhsan Tan Bulvarında ki esnafı ziyaret ederek onları kurallara uyma konusunda hassasiyet göstermelerini istedi. Bu esnada vatandaşlarla da görüşen Vali Hacıbektaşoğlu kendisinden yardım isteyen bir bayana gereken yardımın yapılacağını söyledi.

Vali/Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu’nun denetimine İl Jandarma Alay Komutanı Tuğg. Uğur Ertekin, Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, Tarım ve Orman İl Müdürü Ergun Demirhan ve diğer yetkililer katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.