Bu haber kez okundu.

Vali Hacıbektaşoğlu, Vatandaşları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Karşılamaya Davet Etti
banner229

İlimizdeki yerel/yaygın basın mensupları ile bir araya gelen Vali/Belediye Başkan V. Osman Hacıbektaşoğlu, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 4 Aralık Cumartesi günü yapacağı toplu açılış törenine, tüm Siirtli vatandaşlarımızı davet etti.

Vali/Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu düzenlendiği basın toplantısında vatandaşları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı karşılamaya davet etti ve açılışı yapılacak yatırımlar konusunda bilgi verdi.

Çinko izabe tesisi hakkında bilgi vererek sözlerine başlayan Vali Hacıbektaşoğlu “ Yıllık 90 bin ton üretim kapasitesine ulaşacak. Yatırımın açılışının ardından bütünleyici yatırımlar olan kurşun fabrikasının temeli atılacak. Yine sonraki safhada sülfürik asit ve kireç fabrikası tamamlayıcı yatırımlar olarak, önümüzdeki günlerde başlayacak. Bunun yanında yine organize sanayi bölgesinde ve diğer özel sektör yatırımlarının da açılışı olacak.

Bunların en anlamlısı ülkemize ve bölgemize ilimizde terörün beli kırılmış olmasıdır. Bir daha hayatımıza, topraklarımıza basamayacak ve dönemeyecek. Bu şekilde beli kırılmıştır. Terörü aziz milletimiz, devletimiz, güvenlik güçlerimizle hep beraber bütün hayatımızdan aklımızdan ilimizden topraklarımızdan, dağımızdan, taşımızdan, patikamızdan bir daha geri dönmeyecek şekilde söküp attık. Bitti bitecek inşallah.

Huzurun gelmesiyle ülkenin kaynakları madenleri bütün potansiyelin işleniyor. Genç işsizliğin yüksek olduğu bir bölgedeyiz ve Siirt en yüksek illerden biri maalesef. İş gücü istihdamına , kaynaklarımızın istihdamına doğrudan Türkiye’ye ve bölgemize, ilimize yabancı yatırımın gelmesi ve çok büyük bir yatırımın gelmesini sağlaması açısından anlamı büyüktür.Bu bir vesile ve en önemli vesilelerden biridir.

Bunun dışında çok önemli kamu yatırımları var. Alt ve üstyapı yatırımları var. Ulaşımda , sağlıkta , eğitimde diğer hizmet kollarında çok önemli yatırımlar var. Siirt Eruh yolunda yapılan zorava köprüsü ilimiz, bölgemiz ve Türkiye için en büyük ve en önemli bir yatırımıdır. Bunun dışında hizmete giren 85 yatırımın açılışı yapılacak. Birçok yatırımın temel atma töreni yapılacak. Bunlar bir vesile asıl olan sayın cumhurbaşkanımızın Siirtlilerle hemşerilerimizle buluşmaya kucaklaşmaya geliyor olmasıdır.“ dedi.

Siirt’in Cumhurbaşkanı ile olan bağlantılarına değinen ve Emine Erdoğan’ın yanı sıra Siirt’te okuduğu şiir nedeniyle tutuklanmasına ve siyasi hayata buradan atılmasına değinen Vali Hacıbektaşoğlu” Bu Türk siyasi hayatının , Türk siyasi tarihinin Türk demokrasi tarihinin önemli noktalarından biridir.

Tabii Siirt’te çok özel bağları çok özel hukukları var. Sayın Cumhurbaşkanımızı karşılayacak ve ona moral vereceğiz, güç vereceğiz birliğimizi ve beraberliğimizi bütün Siirtli hemşehrimizi yediden yetmişe hiç birini birinden ayırt etmeden hep beraber hakkıyla layıkıyla sayın cumhurbaşkanımızı karşılayacağız .İnşallah birlik ve beraberliğimizi onun arkasında olduğumuzu yanında olduğumuzu göstereceğiz.” Dedi.

Vali Hacıbektaşoğlu tüm hemşerilerimizi 4 Aralık cumartesi günü düzenlenecek programa beklediklerini sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.