Bu haber kez okundu.

Vali Hacıbektaşoğlu, Vakaların Düşmemesi Durumunda Tüm Seçenekleri Değerlendireceklerini Söyledi
banner229

Vali ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu,Kovid-19 salgınıyla mücadeleye yönelik şehir merkezinde “Kontrollü Sosyal Hayat” denetimleri gerçekleştirdi.

Covid-19 la mücadele il genelinde devam ediyor. Vali ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu esnafı ile aşı noktalarını ziyaret ederek, vatandaşları aşı olmaya davet etti.

Bahçelievler Mahallesindeki İhsan Tan bulvarındaki esnafı ziyaret eden Vali Hacıbektaşoğlu,  maske takma sosyal mesafeye uyma ve aşı olma konularında duyarlı olmalarını istedi.

Vali Hacıbektaşoğlu gelin arabasını  süsleyen damadın isteğini kırmayarak arabanın önünde bir hatıra fotoğrafı çektirdi. Merkez Kampusunun karşısında bulunan aşı noktasını da ziyaret eden ve çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Hacıbektaşoğlu, yaptığı açıklamada pozitif vakaların aşağıya çekilmesi için kısıtlamalar dahil her türlü önlemin alınabileceğini söyledi.

Kısıtlamalardan yana olmadıklarını belirten Vali Hacıbektaşoğlu “İlimizde vakalar çok arttı. Hasta sayımız arttı. Hastanemizde hasta yükü arttı. 2-3 haftadır ekiplerimiz sürekli  sahada.  Biz Temmuz’da kısıtlamaların kalkmasıyla salgın yokmuş gibi hareket ettik ve maalesef vakalar hızlı bir şekilde tırmandı. Bunun yüzde doksanı Delta varyantı. Bu virüs çok hızlı bulaşıyor ve yayılıyor.

Sabah saat 8 00’den gece 12′ 00 ye kadar şehrin kalabalık caddelerinde, meydanlarında, hastanelerimizde, Toplum Sağlığı merkezlerimizde aile sağlığı merkezlerimizde bütün ilçelerimizde bütün beldelerimiz de köylerimizde yoğun bir şekilde aşılama çalışmalarımız devam ediyor. Biz de  hem denetim ekiplerimizle beraber hem de aşı yapan ekiplerimize bir kolay gelsin demek için çıktık.

Vatandaşlarımızı aşıya teşvik etmek ve arkadaşlarımıza moral vermek için çıktık. Beraber sahayı denetledik. Bireysel tedbirleri katı bir şekilde alacağız. Her noktasında evde caddede sokakta işimizde alacağız ve mümkün olduğunca hayatımız bizi zorunlu kılmadıkça hareket etmeyeceğiz. Bireysel tedbirlerimizi alarak bununla baş edeceğiz ve tekrar yeneceğiz. Birincisi bu, ikincisi ve en önemlisi biz aşılarımızı yaptırarak toplumsal bağışıklık oranına ulaşmamız lazım. Bir an önce ulaşmamız lazım çok hızlı bir şekilde aşılarımızı yapmamız lazım.

Aşı olmayan lütfen bir doz aşısını yapanlar, vakti gelen de hemen ikinci doz aşısını yaptırsın.Bunu özellikle istirham ediyoruz. Şu anda hastanemizde hasta yükümüz bayağı artmış vaziyette. Bütün çabamız kısıtlamaları geri gelmemesi için. Ama eğer vakaları durduramazsak, vakaları aşağıya doğru döndürebilirsek bu kısıtlamalar gelmeyecektir. Bundan eminiz Ama eğer vakaları durduramazsak en son çare olarak her şey masamızda. Gereken tedbirleri alırız. Günlük vaka sayıları Şu anda stabil son 1 hafta 400 ile 500 arasında seyrediyor.

Bu veriyi birkaç gün daha izleyeceğiz aşağıya dönüş düşüş başlamazsa her türlü tedbiri, her an alabiliriz. Biz bunu istemiyoruz, iş yerlerimiz kapansın istemiyoruz.  Bu bir sorumluluktur, arkadaşlar hepimiz bu bireysel tedbirleri çok katı bir şekilde hayatımızda uygularsak, kendi evimizde eşimize çocuklarımıza uygularsak bu işin üstesinden geliriz.Hastanede  yoğun bakımda olanlar, entübe olanların çok büyük bir çoğunluğu yüzde yani 85, 90’lara varan oranda aşı olmayan aşısını tamamlayamayanlardır.” Dedi,

Okulların açılacağını hatırlatan Vali Hacıbektaşoğlu  “Eylül'ün ilk haftasında okullar açılacak.  Yüz yüze eğitimin başlamasını istiyoruz. Eğitimin ertelenmesini istemiyoruz. Uzaktan eğitim hiçbir şekilde eğitim gibi olmaz. Hiçbir şekilde kısıtlamayı arzu etmiyoruz. Ama şu anda açık olan işletmeler; esnafımız, özellikle yeme içme mekanları, çay ocakları, düğün salonları, herkes müşterisini korusun kurallara katı bir şekilde uysun maske, mesafe, temizlik, hijyen kurallarına herkes katı bir şekilde uysun.Bunu müşterisinden istesin, zaten yoğun bir şekilde denetimlerimiz yapılıyor arkadaşlar ve mutlaka cezai müeyyideyi de uygulayacağız.” Dedi.

Vali Hacıbektaşoğlu pozitif olup dışarıda gezdiği tespit edilenlere 3440 TL idari para cezası verildiği ve haklarında adli işlem başlatıldığını belirtti. Valinin Hacıbektaoğlu’nun incelemelerine Vali Yardımcısı Resul Özdemir, İl Jandarma Komutanı Tuğg. Uğur  Ertekin Emniyet Müdür vekili Hasan Tuğan, belediye başkan danışmanın M. Şefik Erden ve Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür katıldı.

​​​​​​
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.