Bu haber kez okundu.

VALİ HACIBEKTAŞOĞLU, “SİİRT ARTIK DAHA HUZURLU”
banner229

Vali/Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, Siirt’in her geçen gün daha da huzurlu olduğunu, halkın gündeminde artık terör değil, eğitim, sosyal-kültürel ve turizm yatırımlarının yer aldığını söyledi.Vali/Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, gündeme ilişkin önemli konulara temas etti.

Vali Hacıbektaşoğlu, Kovid-19’la mücadelede denetim ve aşı çalışmaları, kültürden sanata, istihdamdan kentsel dönüşüme ve Güres Caddesi yenileme projesine kadar tüm sorulara içtenlikle cevap verdi.

Vali Haıbektaşoğlu, Valilikte gerçekleşen programda Türkiye’nin hatta dünyanın öncelikli sorunu haline gelen Kovid-19 ile mücadelede Siirt’in çok önemli mesafeler aldığını, denetimlerin üst seviyeye çıkarılması sonucu düşüş trendinin devam ettiğini söyledi.

Hacıbektaşoğlu, toplantıda özetle şu konulara temas etti:

“KOVİD-19’DA DÜŞÜŞ TRENDİMİZİ KORUYORUZ”

“Salgında mart ayında ortalama vaka sayımız 4’tü, bir öncesi ortalama vaka sayımız Şubat ayında 8’di. Düşüş trendini koruyoruz. Hasta sayısı, evde yatan ve hastane yatan hasta sayımızı koruyoruz. 27 hastamız var bunun 4’ü yoğun bakımda tedavi görüyor. Maske, mesafe ve hijyeni her yerde uygulayacağız. 65 yaş üstü vatandaşlarımız mutlaka aş olması olmalı, İl genelinde 25 bin nüfusu yakın bir hedef kitlemiz var. 15 bine yakın vatandaşımız ayılandı.

Siirt olarak geride değiliz, hedef kitlemize ulaşmak istiyoruz. Hiç olmadığı kadar denetimler yapıyoruz. Vatandaşlarımızın da kurallara riayet etmesi bizleri mutlu ediyor. Denetimler aksatılmadan devam edecek. Hep birlikte bu salgının üstesinde gelerek hayatımızdan söküp atacağız.”

“GÜRES CADDESİ PROJESİ ŞEHRİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK”

Siirt kamuoyunun tüm gelişmeleri anbean yakından takip ettiği Güres Cadde Yenileme Projesi’nin hangi aşamada olduğu yönündeki soruya Hacıbektaşoğlu, ihale aşamasında olan projenin yanı zamanda start alacağını belirterek, “Kent estetiğine yönelik kalıcı çalışmalarımız olacak. Siirt-Kurtalan kara yolu şehir girişinde “tak” yapmayı planlıyoruz. Güres caddesi projesi de ihale çalışmalarının ardından start alacak.

Caddenin 1 Nisan’da boşaltılması düşünüyordu, talep üzerine Ramazan ayına kadar süre verdik. Caddedeki kiracılardan bu süre zarfından kira almayarak onlara destek olmayı planlıyoruz. Güres Projesi kentin çehresini değiştirecek. Tüm detaylarıyla yakından bizatihi ilgileniyorum.”

MEZBAHANE ÇOK YAKINDA HİZMETE GİRECEK

“Yüzde 95’i tamamlanan mezbaha özel sektöre kiralanacak. Siirt Belediyesi ve Tarım Orman Müdürlüğü bunun denetimini yapacak. Yakın zamanda hizmete almayı planladığımız mezbahanın özel sektör aracılığıyla işletilmesi kararı alındı. Ayrıca Haziran ayının başında ilçe otogarın bitirilmesi amaçlanıyor. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı genişletme çalışması yapıldı. Millet Bahçesi, İl Halk kütüphanemiz ve kültür merkezi binasının 5 Nisan’da ihalesini yapılacak, önümüzdeki ay inşaatına başlanacak ve 2022’de tamamlanmış olarak Siirt’in hizmetine sunulacak. Tüm bu projeler Siirt için çok önemlidir.”

“KENT KONSEYİ KURULABİLİR”

Siirt Belediyesinin tüm birim amirleriyle gece gündüz demeden Siirt’e, Siirt halkına daha güzel nasıl hizmet verebilmenin telaşı içinde olduklarını ifade eden Hacıbektaşoğlu, gelen tüm önerilere açık olduklarını, istişareye önem veren belediyecilik anlayışı içinde olduklarını söyledi.

“Siirt’te kent konseyi kurulabilir mi? ” önerisine olumlu yaklaşan Vali Hacıbektaşoğlu, “Bence olmasının bir mahsuru yok. Orada herkes fikrini söyleyebilmeli. İnsanlar bir birlerini dinlemiş olur. Nihayetinde kent Konseyi bir karar kurulu değil, herkesin fikrini söyleyebileceği önerilerin aktarıldığı bir istişare merci olarak düşünülebilir. Tüm önerilere açık olduğumuz gibi istişareye de önem veren biriyim. Kent konseyine öyle bakmamız gerekir. Bunu değerlendirebiliriz.”

HALK GÜNLERİ VE MAHALLE TOPLANTILARI

“Halk günlerinin yapılmasında fayda var. Her yerde halkla konuşur sorunları dinler hatta istişare etmeye önem veren biriyim. Bu benim prensibim ve anlaşışımdır. Tüm kurum müdürlerimiz de aynı hassasiyetle vatandaş söylemeden ihtiyaçlarının giderilmesine sorunlarının çözülmesine özen göstermeli. Devletin kapısı vatandaşa sonuna kadar açıktır. Bu kanalları hiçbir zaman kapatmıyoruz. Salgın nedeniyle ara verdiğimiz halk günlerini belediye bünyesinde düzenleyeceğiz.”

SOSYAL VE KÜLTÜREL ÇALIŞMALAR

“Siirt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü bünyesinde bando ve mehter takımı tiyatro, halk oyunları ekibi kuruluyor. Bu tür sosyal ve kültür ağırlıklı çalışmalar hayatımızı anlamlandırdığı gibi güzelleştirir. Belediye bünyesinde ihtiyaç sahibi aileler başta olmak üzere çocuk, gençlere yönelik önemli çalışmalarımız var. Yine kadınlarımıza yönelik yüzme, yabancı dil, okuma-yazma, el sanatları, gitar, piyano, resim, halk oyunları, Kuran- Kerim, aklı ve zeka oyunları, bilgisayar, dikiş- nakış, uygulamalı tiyatro, bağlama, keman, çini işlemeciliği eğitimi veriliyor.”

VAKIFLAR MÜDÜRLÜĞÜ ARSASI

Vali Hacıbektaşoğlu, uzun zamandır atıl durumdaki Vakıflar Müdürlüğü eski binasının akıbetine ilişkin soruya da, sorunun farkında olduklarını, binanın yıkım kararı alındığını, yakın zamanda yıkılacak binaların bulunduğu alanda güzel bir projenin hizmete gireceğini aktardı.

Ayrıca, mevcut semt pazarlarının bir sisteme oturtulması için kapalı alan semt pazarı yapımı için ihaleye çıkıldığı, Bahçelievler Mahallesi SİSKİ Müdürlüğü arkasında 1155 metrekare, Kooperatif Mahallesi Yeşil Vadi Parkı Karşısı 885 metrekare ve Yeni Mahalle Cengiz Topel Caddesi Jandarma Karşısında 1830 metrekare alanda 3 semt pazarının kurulacağını kaydetti. Vali Hacıbektaşoğlu bisiklet yolları için özel bir projelerinin olmadığını, Kızlar Kepesinin ramazan ayına yetiştirilmesini planladıklarını, buranın Siirt Belediyesi aracılığıyla işletilmesi için alınacak personellerin önemli kısmını Kızlar Tepesi parkında çalıştırmayı planladıklarını belirtti.

Vali Hacıbektaşoğlu, “Kızlar Tepesini Siirt Belediyesi işletecek. Nedeni de; kadınlar orada rahat bir şekilde gidip çocuklarıyla hoşça bir gün geçirsin. Geldiğimiz nokta, burayı bizim işletmemiz daha isabetli olacak. Halk için belediye içim ve memleket için. Hiçbir zaman Kızlar Tepesine para kazanma gözüyle bakmıyorum. Öncelik insanların rahat ve güvenilir bir şekilde Kızlar tepesine gelip hoşça vakit geçirmesini sağlamaktır. Orası Siirt’in en havadar en hoş yeridir.”

KALDIRIM İŞGALLERİNE MÜSAMAHA GÖSTERMEYİZ

Kaldırım işgallerine asla müsamaha göstermeyeceklerini dile getiren Vali Hacıbektaşoğlu, ceza kesmek yerine esnafı ve seyyar satıcıları uyararak sorunun üstesinden gelmeyi amaçladıklarını, yıllardan beri alışıla gelen bu uygulamanın önünü geçmek için denetimleri artırdıklarını, işgallere razı gelmeyeceklerini aktardı.

Hacıbektaşoğlu, ayrıca, belediyelerin kasasında tüyü bitmemiş yetimin hakkının olduğunu ve her kuruşuna çok dikkat ettiklerini ifade ederek, “Terör her anlamda bizden birçok şeyi aldı götürdü, bu millet çok acı çekti. Ama Allah’a şükür terör bitti/bitiyor. Artık memlekete huzur geldi.

Terörü desteklemenin de siyaseti olamaz. Herkes bu anlayışta olmalıdır. Terörle siyaset bir araya gelmez, bunu kökünden reddediyoruz. İlimizde artık halkın gündeminde terör yok, eğitim var, sosyal ve kültürel hizmetler var.” Siirt Belediyesinin ilin ekonomisinin can damarı olan bağ yollarını asfaltlanması üreticileri memnun etiği yönündeki soruya Hacıbektaşoğlu, üreticilerin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini, önümüzdeki zamanda kalan bağ yollarının da parke ve asfaltlanacağını söyledi.

TİLLO’DAKİ ESKİ YAPILAR KORUNACAK

Eski Mardin’in tarihi yapısı ve turizm potansiyelinden örnek vererek Tillo ilçesindeki cas ev, sabat (geçit) gibi eski yapıların korunacağını ifade eden Hacıbektaşoğlu, şunları kaydetti: “Şehirde 2 cas eve giydirme yapacağız. Tarihi yapılan merkezde maalesef zamanla yıkıldı. Tillo’daki yapıyı koruyacağız, cas evlerin kesinlikle korunması ve tescillenmesi gerekir.

Milli Park ilan edilen Botan Vadisi bizim için çok önemli bir fırsattır. Bunu değerlendirebilirsek sadece bir milyon kişiyi buraya çekebiliriz. Mardin’in çok özel bir yapısı; taş ev. Bizim de yapısı ve muhteşem doğasıyla görenleri cezbeden Deliklitaş’a (Ras-ıl Hacar) yönelik önemli bir proje çalışmalarımız olacak. Doğa turizmini canlandıracak yatırım alanlarını değerlendireceğiz. Orası Siirt turizminin bel kemiği olacak.

Ayrıca Siirt Belediyesince Ayn Salip çeşmesi restore edilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılacak Kentsel dönüşümde eski mahalleler olarak bildiğimiz alanlardaki eski çeşme, kuyu gibi eski Siirt’in manevi değerlerini koruyacağız.”

Vali Hacıbektaşoğlu, kadim medeniyetlere yüz yıllarca ev sahipliği yapan Siirt’in gelişmesi ve kalkınması için tüm sorunlarla yakından ilgilendiklerini, istihdam başta olmak üzere ulaşım, turizm ve eğitimde ilimizi hak ettiği hak yere ulaştırmak için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.