Bu haber kez okundu.

Vali Hacıbektaşoğlu, Şehit Mehmet Sıddık Artun İçin Düzenlenen Anma Programına Katıldı
banner229

Siirt Merkez ilçeye bağlı Sağırsu köyü şehidi Mehmet Sıddık Artun şehit oluşunun yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

1994 yılında bölücü terör örgütü tarafından şehit şehit edilen Güvenlik Korcusu Artun için Merkeze bağlı Sağırsu köyünde mezarı başında düzenlenen tören, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Siirt İl Müftüsü Vahap Kapıcıoğlu tarafından okunan duanın ardından Vali Osman Hacıbektaşoğlu, bütün şehitleri ve kahraman gazileri rahmetle ve minnetle andıklarını belirtti.

Terör örgütünün hiçbir zaman amacına ulaşmayacağını ifade eden Vali Hacıbektaşoğlu, "Şehitler bizim huzurumuz için vatanımız için bayrağımız için canlarını feda etmekten çekinmediler. Vatan düşmanları çeşitli oyun ve tuzaklarıyla hiçbir zaman başarılı olamayacaklardır” dedi.

Şehidin oğlu ve Siirt Güneydoğu Anadolu Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Artun da Vali Hacıbektaşoğlu ve İl jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük ve beraberindeki heyete katılım ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Mezarlıktaki anma töreninin ardından köy meydanına geçen Vali Hacıbektaşoğlu köy muhtarı ve köylülerle sohbet etti, köyün sorun ile talepleri dinledi.

Vali Hacıbektaşoğlu köydeki çocuklarla da yakından ilgilenerek, kendileri ile bir süre sohbet etti. Çeşitli oyuncaklar dağıttı.

Vali Hacıbektaşoğlu, daha sonra Sağırsu Jandarma Karakol Komutanlığını ziyaret ederek, şeref defterini imzaladı. Bölgede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Anma törenine; İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, Şehit ve Gazi Aileleri Dernekleri Federasyon Başkan Abdulbaki Olgaç, şehit yakınları ve köylüler katıldı.

Olay:
Güvenlik korucusu Şehit Mehmet Sıddık Artun, 6 Mayıs 1994 yılında Sağırsu köyü kırsalında bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada şehit düşmüştü.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.