Bu haber kez okundu.

Vali Hacıbektaşoğlu, Köylerin Sorunlarını Masaya Yatırdı
banner229

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, Siirt, Şırnak ve Van üçgeninde yer alan Pervari ilçesine bağlı Yazlıca (Herekol) dağı eteklerinde bulunan Sarıyaprak, Doğan, Yapraktepe, Düğüncüler ve Doğan Köyüne bağlı Karamık Mezrasını ziyaret etti.

Vali Hacıbektaşoğlu, beraberinde İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, Pervari Kaymakamı Necati Aktan, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Abdulmecit İlhan ile birlikte, Sarıyaprak, Doğan, Yapraktepe ve Düğüncüler köylerini ziyaret etti.

İlk olarak Sarıyaprak köyünde vatandaşlarla bir araya gelen Vali Hacıbektaşoğlu, köy sakinleri ile bir süre sohbet etti, sorun talep ve beklentilerini dinledi.

Daha sonra Sarıyaprak İlkokulu ve Anasınıfını ziyaret eden Vali Hacıbektaşoğlu, öğrencilerle sohbet etti, çeşitli hediyeler verdi. Buradaki incelemelerini tamamlayan Vali Hacıbektaşoğlu Doğan Köyünde vatandaşları ziyaret etti.

Vatandaşların sorun, talep ve beklentilerini yetkililere not aldıran Vali Hacıbektaşoğlu, amacımız kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın hayat standartlarını daha da yükseltmektir. Bunun için devletimizin tüm imkânları vatandaşlarımız için etkin, hızlı ve verimli bir şekilde kullanılmaktadır. Köylerimizin sorunu bizlerin sorunudur. Vatandaşlarımızdan gelen her türlü talebi değerlendirerek, bütçe imkânlarımız dâhilinde Allah’ın izniyle en kısa sürede çözüme kavuşturacağız.” dedi.

Doğan Köyü İlkokullu ve Ortaokulunu da ziyaret eden Vali Hacıbektaşoğlu daha sonra Doğan Köyü Jandarma Karakol Komutanlığını ziyaret etti. Kahraman Mehmetçiklerle sohbet eden Vali Hacıbektaşoğlu, yapımı tamamlanarak hizmete giren modern Kalekol’da incelemelerde bulundu, bölgenin güvenlik ve asayişi ile ilgili askeri yetkililerden bilgi aldı.

Vali Hacıbektaşoğlu daha sonra Doğan-Pervari karayolu inşaatında denetim ve incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Vali Hacıbektaşoğlu, “Pervari-Doğan karayolunun 36,7 km’lik kısmı Doğan-Gökbudak köyü arası hızlı bir şekilde asfaltlanacak. Gökbudak-Pervari arasındaki 15 Km'lik bölüm ise alt yapısı tamamlanmasının ardından bu bölümde de asfaltlanma çalışmaları yapılacaktır. Ayrıca Karayolları ağına alınan Pervari-Çemikari -Doğan Güvenlik yolu da bu yıl içinde asfaltlanma planlaması yapıldı, buna da en kısa sürede başlanacaktır.” dedi.

İncelemelerine Yapraktepe köyünde devam eden Vali Hacıbektaşoğlu, köyde vefat eden ‘Kumri Kızmaz’ın ailesine ve yakınlarına taziye ziyaretinde bulunarak, başsağlığı ve sabır diledi.

Köy sakinleriyle bir araya gelen Vali Hacıbektaşoğlu, sorun ve taleplerini dinledi. Yapraketepe Köyü ilkokulunu da ziyaret eden Vali Hacıbektaşoğlu incelemelerine Düğüncüler Köyü ve Doğan Köyüne bağlı Karamık mezrasını ziyaret ederek sürdürdü. Köy ve mezra sakinleri ile görüşen Vali Hacıbektaşoğlu, vatandaşların taleplerini yetkililere not aldırdı. Yereldeki sorunların kısa sürede çözüleceğini belirtti.

Vali Hacıbektaşoğlu ziyaret ettiği köylerde çocuklarla da yakından ilgilenerek, kendileri ile sohbet etti, çeşitli hediyeler verdi. Vali Hacıbektaşoğlu daha sonra Cevizağacı askeri üs bölgesini ziyaret etti. Kahraman Mehmetçiklerle bir süre sohbet etti.

Bölgede güvenlik ve asayiş ile ilgili bilgi alan Vali Hacıbektaşoğlu, “Halkımızın huzuru, güvenliği ve esenliği için zor tabiat şartlarında gece gündüz demeden büyük bir fedakârlık içinde görevlerini kahramanca yürüten güvenlik güçlerine teşekkür ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin.” dedi.

Vali Hacıbektaşoğlu, terörle mücadelenin kararlıkla, azimle ve inançla devam ettiğini sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.