Bu haber kez okundu.

Vali Hacıbektaşoğlu, Kovid-19 Denetimlerine Katıldı
banner229

Vali/Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, Koronavirüs tedbirlerine yönelik “Sağlık İçin Hepimiz İçin” sloganı ile sürdürülen denetimler kapsamında Şehir Otogarındaki denetimlere katıldı. Vali Hacıbektaşoğlu, Esnaf ve vatandaşlara Maske,Mesafe ve Temizlik konularında uyarılarda bulundu.

Şehirler arası otogara giden Vali Hacıbektaşoğlu yolcu, firma sahipleri ve yetkililerle görüşerek pandemi konusunda önerilen uyarılara dikkat etmelerini istedi. Vali Hacıbektaşoğlu, seyahat firması yetkililerinden özellikle HES kodu konusunda duyarlı olmalarını ve HES kodu olmayan yolcuların bindirilmemesi gerektiğini belirtti.

İncelemelerin ardından bir açıklama yapan Vali Hacıbektaşoğlu, ilimizde pozitif vaka sayısında son günlerde bir artış görüldüğünü ancak bunun bu vakaların pik yaptığı Kurban Bayramı sonrasında rakamlardan daha düşük olduğunu söyledi.

Salgın denetimi yapan ekiplere eşlik ettiklerini belirten Vali Hacıbektaşoğlu “ Salgında bir artı var. Aynı durumu Siirt’te de gözlemliyoruz. Bir süre önce vaka sayılarımız Kurban Bayramı sonrasına göre neredeyse % 50 oranında bir azalma görülmüştü. Ancak son 15 günde yatay hafif bir artış görülüyor.Dikkatli olmak zorundayız.

Bunları daha önce hep paylaşıyorduk. Önemli bulaş kaynakları taziyeler cenazeler düğünler, düğün konvoyları, yeme içme mekanları ve insanların yoğun olarak bulundukları çarşı pazarlardı.Şunu gözlemliyor ve filyasyon çalışmalarından takip ediyoruz.

Çarşı pazarda kendimizi dışarıda işyerlerinde toplu taşıma araçlarında kendimize dikkat ediyoruz.Ancak evimizde kendimizi güvende görüyoruz.Aile bireyleri öğrenci olan çalışan anne baba bütün önlemleri ihmal ediyor.

Şu anda ev ortamı daha çok bulaş kaynağıdır.Hastalık daha çok buradan bulaşıyor.Bunu filyasyon çalışmalarından takip edebiliyoruz.Dolayısıyla bütün vatandaşlarımızın buna dikkat etmesini istiyoruz. Zorunlu olmadıkça dışarıda gezmeyelim.” Dedi.

Vali Hacıbektaşoğlu ev gezmelerine de zorunlu olmadıkça bir süreliğine son verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.