Bu haber kez okundu.

Vali Hacıbektaşoğlu, “Kadına Şiddet Bir İnsanlık Suçu, İnsan Onuruna Saldırıdır”
banner229

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Toplantısı, Vali/Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu başkanlığında yapıldı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde, ilgili kuruluşların katılımıyla, aile içi ve kadına yönelik şiddetin engellenmesi amacıyla yürütülen çalışmaların ele alındığı, ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Toplantısı’, Vali Osman Hacıbektaşoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

Siirt Valiliği Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Yasin Başbay, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Gökhan Marakçı ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Toplantıda, kadına yönelik şiddetin sona erdirilmesine yönelik kurumlar arası koordinasyon, işbirliğinin geliştirilmesi, toplumsal farkındalık, kadına karşı şiddetle mücadelede etkin rol alınması ve Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde görevli sosyal çalışmacı Neşe Gül tarafından il genelinde yürütülen çalışmaları anlatan slayt izletildi. Vali Hacıbektaşoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, kadına yönelik şiddeti kökten ret ettiklerini belirterek, “kadına şiddet bir insanlık suçu, insan onuruna saldırıdır.“ dedi.

Tüm kamu kurum ve kuruluşlarla her alanda mücadele yürütüldüğünü dile getiren Vali Hacıbektaşoğlu, "Kadına yönelik şiddet hiç kimsenin kabul edemeyeceği önemli bir meseledir. Mevzuat olarak, uygulama olarak ülkemizde çok önemli işler yapıldı.

Ülkemizdeki bu konuda mevzuat, teşkilatlanma ve farkındalık çalışmalarına paralel olarak yine Siirt'te de çok yoğun çalışmalar yürüttüğünü görebiliyoruz. Şunu büyük bir memnuniyetle ifade edebilirim ki Siirt'teki bütün ilgili birimler kamu kurumları görevlerini çok iyi bir şekilde yerine getirmektedir." dedi.

Vali Hacıbektaşoğlu, konunun toplum olarak sahiplenmesini önemsediklerini ve tüm kamu kurum, önleyici kolluklar birimleri, öğretmen ve muhtarlarla topyekûn bir mücadele ile şiddetin önüne geçilebileceğini kaydetti.

Vali Hacıbektaşoğlu, toplantının ardından İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele birimlerini ziyaret ederek, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında, Kadın Destek Uygulamasının (KADES) tanıtımı ve farkındalığın arttırılmasına yönelik İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Güres Caddesinde kurulan stantlarda, Kadın Destek Uygulaması (KADES) hakkında vatandaşlara bilgilendirmeler yapılarak, tanıtıcı broşürler dağıtıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Can 3 yıl önce

2 tabe kadın var toplantıda. Onlar da en arkada oturtulmuşlar. Barı bu günlerde ön sıralarda otursunlar da samimiyetiniz belli olsun. Konuşmacılar arasında da bir tane kadın yok. Dostlar alışverişte görsün