Bu haber kez okundu.

Vali Hacıbektaşoğlu, Fernas Hes’te İncelemelerde Bulundu
banner229

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Vali Osman Hacıbektaşoğlu, yapımı tamamlanma aşamasına gelen Fernas Hidro Elektrik Santrali ile bu santralin baraj gölü altında kalacak köy yollarında incelemelerde bulundu.

İlk olarak Fernas Hidro Elektrik Santrali şantiyesini ziyaret eden Vali Hacıbektaşoğlu, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Önümüzdeki ayın sonlarında enerji üretimine başlanması planlanan hidro elektrik santralinin, 150 milyon metreküp hacminde olan gölalanı 6.8 km uzunluğundadır. 30 megavat ve 2 tribüne sahip olan hidro elektrik santralin ürettiği günlük enerji 20 bin konutun bir saatlik elektrik ihtiyacını karşılamaya yeterli olacaktır.

Siirt Enerji Kenti Olma Yolunda Hızla İlerliyor.

Vali Hacıbektaşoğlu HES’teki incelemelerinin ardından HES baraj gölü altında kalacak olan ilçeye bağlı Yelkenli, Boylu ve Kömürlü köy yollarında incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.

Vali Hacıbektaşoğlu yaptığı açıklamada Siirt il genelinde enerji yatırımlarının devam ettiğini, Siirt’in gelecekte enerji üssü haline geleceğini belitti.

Vali Hacıbektaşoğlu, “İlimizde çok sayıda baraj ve hidro elektrik santralinin yapımı planlanmaktadır. Bunların bir kısmı tamamlandı, bir kısmı da tamamlanma aşamasındadır.

Bu gün tamamlanma aşamasına gelen Fernas Hidro Elektrik Santralinde incelemelerde bulunduk. Bununla birlikte yolları HES Baraj gölü altında kalacak olan Boylu, Yelkenli ve Kömürlü köy yollarında incelemelerde bulunduk. Bu köylerimize yol ve köprü yapımını konunun uzmanları ile birlikte yerinde inceledik.”  dedi.

İncelemelerine Boylu Köyü Jandarma Karakol Komutanlığını ziyaret ederek sürdüren Vali Hacıbektaşoğlu, kahraman Mehmetçiklerle bir araya geldi.

Daha sonra Şirvan ilçe merkezine geçen Vali Hacıbektaşoğlu ilçe girişinde yapımı tamamlanan yol ve istinat duvarını da inceledi.

Vali Hacıbektaşoğlu’nun incelemelerine; Şirvan Kaymakamı Recep Hisar, Şirvan Belediye Başkanı Necat Cellek, İl Özel İdare Genel Sekreteri Hifzullah Canpolat ve bu kurumun teknik personeli eşlik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.