Bu haber kez okundu.

Vali Hacıbektaşoğlu; Ev Bulaşlarına Dikkat Çekti
banner229

Siirt’in corona ile mücadelesinde iyiye doğru bir gidişin olduğu ancak bulaşların önemli bir bölümünün ev ortamında gerçekleştiği belirtiliyor.

Vali/Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, son günlerde pozitif vaka sayısında %21  oranında düşme görüldüğünü belirterek vatandaşların evlerdeki bulaşlara karşı dikkatli olmalarını istedi.

Vali Hacıbektaşoğlu Kanal 56 Televizyonunda katıldığı bir programda Genel Yayın Yönetmeni Ayhan Mergen'in sorularını cevaplandırarak, başta pandemi olmak üzere ilimizin gündemindeki konulara  ilişkin bilgiler verdi.

Haftanın 7 günü 76 ekip ve 750 personelle denetim yapıldığını, ancak denetimlerde rehberliğe ağırlık verdiklerini belirten Vali Hacıbektaşoğlu vatandaşların % 90 lara varan oranda maske taktığını ve bunun memnuniyet verici olduğunu  ifade etti.

Bizim bu mücadeleyi kazanmak zorunda olduğumuzu ve  başka çaremiz olmadığını belirten Vali Hacıbektaşoğlu  “ Vaka sayımız da son zamanlarda düşüş görülüyor. Aralık ayında kasım ayına göre %21 oranında bir düşme  görülüyor. Başarı için önlemlere uymamız gerekiyor. Bunu biz yapacağız. Biz, bunu kendimiz bireysel olarak evimizde, işimizde,  şehrimizde yapmak ve  bununla baş etmek zorundayız.

Bu konuda rehavete kapılmamak lazım. Daha  önce, cenazeler, taziyeler, düğün, nişan, toplu alışveriş yapılan yerler, toplu ulaşım araçları,  meydanlarda dikkat edelim diyorduk. Şimdi  geldiğimiz noktada şunu gördük, ev  ortamında da bulaş oluyor. Yani biz evimizi hep güvenli liman olarak görüyoruz.Gerçekte öyle değil. Evimize girdiğimiz zaman maskelerimizi çıkarıyoruz.

Sosyal mesafeye dikkat etmiyoruz. Eve girdiğimizde mutlaka kendimizi bir virüs taşıyormuş gibi arındırmak için neler yapmamız gerekiyorsa yapmamız lazım. Bunun yanı sıra aile ziyaretlerini de mutlaka ertelemeliyiz. Bu mücadeleyi kazanıncaya kadar hiçbir zaman rehavete kapılmamamız gerekiyor. Önerilere uyduğumuz oranda başarılı olacağımız kesindir.” Dedi.

Yoğun bakım yatak sayısının arttırılacağını belirten Vali Hacıbektaşoğlu PCR Labaratuarının günlük 700 kapasitesinin bulunduğunu ve bununda Siirtin ihtiyacını çok rahat bir şekilde karşılayabildiğini söyledi.

Vali Hacıbektaşoğlu, başta sağlık çalışanları olmak üzere pandemi mücadelesinde görev alan kamu kurum ve kuruluş personelleri ile stk gönüllülerine teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.