Bu haber kez okundu.

Vali Hacıbektaşoğlu, Eruh İlçesinde Vatandaşlarla İftar Sofrasında Buluştu
banner229

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu Mübarek ramazan ayının manevi ikliminde toplumun değişik kesimleriyle buluşmaya devam ediyor.
Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, Ramazan etkinlikleri çerçevesinde Eruh ilçesinde düzenlenen toplu iftar programına katıldı.
Vali Hacıbektaşoğlu, Eruh Kaymakamlığı tarafından Eruh Öğretmenevin ‘de düzenlenen iftar sofrasında vatandaşlarla bir araya geldi.
İftar programına; İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, İl Emniyet Müdürü Hakan Yıldırımoğlu, Eruh Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, Eruh Belediye Başkanı Cevher Çiftçi, Eruh İl Genel Meclis üyeleri, ilçe kurum amirleri, Mahalle ve köy Muhtarları, STK temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.
Vali Hacıbektaşoğlu, iftara öncesi katılımcıların masalarını gezerek kendileri ile bir süre sohbet etti, hatırlarını sordu.
Vatandaşların ramazan ayını ve kadir gecesini tebrik eden Vali Hacıbektaşoğlu, iftar programının düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
İftar sonrası vatandaşlara hitap eden Vali Hacıbektaşoğlu, birlik ve beraberlik ve kardeşlik mesajları verdi.
Devletimiz ve aziz milletimiz felaket zamanlarında büyük bir dayanışma örneği göstererek, büyüklüğünü, gücünü, vatandaşa hissettirdiğini ifade eden Vali Hacıbektaşoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:
“ 6 Şubat’ta Ülkemiz, çok büyük bir deprem felaketi geçirdi. 11 vilayetimiz büyük bir depremden etkilendi.  Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Tabi bu süreçte bütün Türkiye ayağa kalktı, bütün Siirt ayağa kalktı, Millet ayağa kalktı, Eruh ayağa kalktı. Büyük bir dayanışma içinde çok büyük işler yapıldı. Allah’ın izniyle altında kalmadık. Cenabi hak Milletimizi, devletimizi bu yükün altında bırakmadı. Yaralarımızı hep birlikte sardık, sarıyoruz. Yaradan’a şükürler olsun.

Değerli arkadaşlarım; daha öncede Siirt’te çalışmıştım. Göreve başladığımız ilk günden beri hep beraber olduk, dertleştik, paylaştık dertlerimizi, meselelerimizi aktardık. İlk günden bu yana bütün gücümüzle, devletimizin bütün imkânlarıyla vatandaşlarımızın, köylerimizin, ilçelerimizin, beldelerimizin ihtiyaçlarını gidermek, sorunlarını çözmek için çalıştık, bundan sonrada aynı şevk ve heyecanla çalışmaya devam edeceğiz.

Bizler felaket zamanlarında bu devletin ve aziz Milletin gücünü ve büyüklüğünü,  görüyoruz, hissediyoruz. Bunu bütün savaş zamanlarında gördük, bunu kurtuluş savaşlarında Çanakkale’de, Kıbrıs’ta gördük. 15 Temmuzda da milletimiz kıyama kalktı. Milletimiz İstiklal ve istikbaline sahip çıkarak hain darbeyi defetti.

Bizim en büyük gücümüz birlik ve beraberliğimizdir. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik güven ve istikrar ortamını bozarak, kadim kardeşliğimizi sabote etmeye ve birlik ve bütünlüğümüzü bozmaya yönelik kirli oyunları ve bu oyunları kurgulayanlara karşı aziz milletimiz dün olduğu gibi, bugün de hak ettiği cevabı verecek güç ve kudrete sahiptir. İşte bu hain emeller karşısında, tek ve en sağlam güvencemiz, birlik ve beraberliğimizdir. İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy bir şiirinde “Girmeden tefrika bir millete düşman giremez,

Toplu vurdukça sineler, onu top bile sindiremez” diyerek, birlikteliğin gücünü ifade etmiştir. Bu birlikteliğimizi koruduğumuz müddetçe, ne içerden ne de dışarıdan bu millete düşmanlık edenler, hain emellerine asla ulaşamayacaklardır. Allah birliğimizi beraberliğimizi daim eylesin. Sözlerime son verirken ramazan bayramınızı ve mübarek kadir gecenizi tebrik ediyorum. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum.”
Program, yapılan duanın ardından son buldu.
Programın ardından Eruh Spor Kulüp başkanı Savaş Özer, ziyaret anısına Vali Hacıbektaşoğlu’na Eruh spor forması hediye etti.
İftar programı sonrası Mahalle ve köy muhtarları ile bir araya gelen Vali Hacıbektaşoğlu, muhtarlarla sohbet etti, sorun, talep ve beklentilerini dinledi.
Muhtarların taleplerini yetkililere not aldıran Vali Hacıbektaşoğlu, sorun ve taleplerin imkânlar dâhilinde en kısa sürede giderileceğini belitti.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.