Bu haber kez okundu.

Vali Hacıbektaşoğlu, Eruh İlçesinde Şal-Şapik Atölyesini Ziyaret Etti
banner229

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, Eruh ilçesinde, İlçe Kaymakamlığı, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren ‘Yöresel Şal-Şapik Dokuma Atölyesini ziyaret etti.

İlçe Kaymakamı Ali Erdoğan’dan Atölye çalışmaları ile ilgili bilgi alan Vali Hacıbektaşoğlu, Atölyeyi gezerek, burada üretilen ürünleri inceledi.

Atölye çalışanlarıyla da sohbet ederek, şal-şapik kumaşı hakkında detaylı bilgi alan Vali Hacıbektaşoğlu, ‘Mezopotamya’da dokunan ilk tarihi kumaşlardan bir olan Şal-şapik kumaşı ilimizin, çok önemli bir kültürel mirasıdır.

El emeği ve büyük bir ustalık ve maharetle üretilen kumaşın gelecek nesillere aktarılması ve yaşatılması için her türlü desteği veriyoruz, destek olmaya devam edeceğiz.’ dedi.

Atölye çalışanlarını kutlayan Vali Hacıbektaşoğlu, Atölyede istihdamı daha da artıracak projelere her türlü desteğin verileceğini sözlerine ekledi.

Şal-Şapik Dokuma Atölyesinde incelemelerini tamamlayan Vali Hacıbektaşoğlu, Eruh/Bayırözü askeri üs bölgelerinde kahraman Mehmetçikleri ziyaret etti.

Askeri yetkililerden ilçenin güvenlik ve asayişi hakkında bilgi alan Vali Hacıbektaşoğlu, kahraman Mehmetçiklerle sohbet etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.