Bu haber kez okundu.

Vali Hacıbektaşoğlu, Cumhurbaşkanımız Siirtlilerle Bir Arada  Olmak İçin İlimize Geliyor
banner229

Vali/Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu , basın mensuplarıyla bir araya gelerek, il genelinde yürütülen yatırım ve projeler ile ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 
Siirt Belediyesi Kızlar Tepesi sosyal tesislerinde düzenlenen programda konuşan Hacıbektaşoğlu, basın ile koordineli çalışmalara vurgu yaparak, sorunların çözümünde ortak hareket edeceklerini belirtti.

Siirt Belediyesi Kızlar Tepesi Sosyal tesislerinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalar yapan Vali Hacıbektaşoğlu, Güres Caddesi ve Millet bahçesinde çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu, içme suyu ek hat proje çalışmalarının devam ettiğini kentsel dönüşümün başlamak üzere olduğunu söyledi. Vali Hacıbektaşoğlu terörle mücadelenin devam ettiğini ve bir daha gelmemek üzere ülkemizin gündeminden düşeceğini belirtti.

Vali Hacıbektaşoğlu "Siirt Organize Sanayi Bölgesinde makine montajı tamamlanan Çinko İzabe Tesisi deneme üretimine başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle 20 Kasım'da açılışı yapılacak. Ayrıca Siirt-Eruh yolu Zarova Çayında bir şaheser inşa edildi. Tamamlanan Zarova Köprüsünün açılışının da yapılması bekleniyor. Millet Bahçesi bitme aşamasına geldi.
Onlarca tamamlanan yatırımların açılışı yapılacak. Bunlar ilimiz adına çok büyük yatırımlar."Bunların yanında eğitim, sağlık, alt  yapı alanlardaki onlarca yatırımın açılışını yapacak. Bunlar çok büyük eserler ama esas itibariyle sayın Cumhurbaşkanımız Siirtlilerle bir arada  olmak için geliyor. Bütün kurumlar hazırlıklarını sürdürüyorlar. Zatı alilerini bekliyoruz. “ dedi.

Vali Hacıbektaşoğlu daha sonra valilik ve belediye olarak ilde gerçekleştirilmekte olan diğer yatırımlar hakkında bilgi verdi.
Siirt’in ilave içme suyu  kaynağı temini ve arıtma tesisi kapasitesi arttırma projesi devam ettiğini belirten Vali Hacıbektaşoğlu  “ Siirt’in içme suyu şebekesinden bazı ilçelerle 44 köy yararlanıyor. Kuralık nedeniyle Hesko ve Hizan içme hatlarında yüzde 60 oranında azalma oldu. Bu nedenle suyu münavebeli vermek zorunda kaldık. Organize sanayi bölgesi 70 dönüm. Bütün arsalar tahsis edilmiş durumda.
Sayın Milletvekilimiz ve il başkanımızla birlikte bölgenin genişlemesi için görüşmüştük.Olumlu karşılamışlardı.İnşallah iki katına çıkartacağız.Yani 130  dönüme yakın olacak.
Yine ilimizin önemli yatırımlarından Siirt Pervari yolu da ihale aşamasında. Siirt Kurtalan Batman yolunda hiçbir pürüz yok. Geçen sene Kurtalan Batman arası ihale edildi. İtirazlar vardı. Şimdi onlar kalktı. Hepsi ihale edildi. Kaynak sıkıntısı yok. Birde İdil yolumuz var.Geçenlerde Karayolları Genel Müdürümüzle birlikte Zorava Köprüsünde ve bu yolda incelemeler yaptık.Bu yol ulaşımın yanında güvenlik açısından da önemlidir.

Biz terörle mücadele ediyoruz.Onlarda bunun farkında.Dağlarımızda bir terörist kalmayıncaya kadar bu mücadele devam edecek.Bir daha gelmemek üzere terör ortada kaldırılacaktır.Devletimiz her alanda bu mücadeleyi sürdürüyor. Allahın izniyle bir daha geri gelmemek üzere bundan kurtulacağız. 
Pervari  Çatak  yolu devam ediyor. Çemikare Doğan yolunu yapıyoruz. Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu Doğan Köyünü ziyaretlerinde burayı yapalım demişlerdi. Sağ olsunlar.Hz Fakirullah Caddesinde çalışmalar son aşamaya geldi.25 bin metrekarelik bir alan düzenlemesi.Çok güzel oldu. Zamanından da önce tamamlanacak. Buraya özgün bir proje ile yapılıyor. Emeği geçen herkese ve teşekkür ediyorum.

Kooperatif Mahallesinden Çakmak Mahallesine kadar 2.5 km lik kanalizasyon şebekesini çok kısa bir sürede tamamladık. Yeni yerleşim alanlarından alt yapısı tamam olanlar asfaltlanacak. Bağ yolları yapılıyor.İlk başta 14 dönüm olarak planlanan ve sağlık meslek yüksek okul ile belediyeye ait parkın eklenmesi ile 28 dönüme ulaşan millet parkının da açılışı yapılacak.
Bu parkın yüzde 80 i yeşil alan olacak. Semt voleybol sahası yaptık.Muhtarlardan vatandaşlardan ve basın mensuplarından gelen bütün ihtiyaçları  tespit ediyor ve planlıyoruz. Ardından da tek tek  bunları gerçekleştirmeye çalışıyoruz.Bizim Siirt olarak vizyonumuz; bir tarım hayvancılık turizm eğitim kültür kentiyiz.

Biz Siirti bir turizm kenti olarak görüyoruz.  Botan Milli Parkı sahip olduğumuz tarihi ve kültürel değerler  coğrafyamız yemeklerimiz ve misafirperverliğimiz. Biz bunları işlemek ve duyurmak zorundayız.Gelen misafirleri de doğru bir şekilde misafir etmek zorunayız.Biz şimdi misafir odamızı düzenliyoruz.

Botan Milli parkında önümüzdeki sene çalışmalar yapılacak.15 Temmuz Kent Meydanında gösteri çadırının kalkması ve cami inşaatının bitmesi ile birlikte meydan bir bütün olarak yeniden ele alınacak. Güres Caddesinden  15 Temmuz Meydanı ile Kızlar Tepesi Parkı arasındaki yolları düzenleyeceğiz. Kentsel dönüm çalışmaları devam ediyor. Bu yıl sonuna kadar kazmayı vuramazsak bile önümüzdeki senin başında vuracağız.

Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımızla görüştük. Çalışmaların hızlandırılması talimatını verdiler. Cumhuriyet ve Sakıpbeygo Caddeleri arasında 75 hektarlık bir alanda çalışma yapılacak. İnsanlar şehir merkezinden Ulu Camiye çok rahat bir şekilde ulaşabilecek. Helvacılar Kuyumcular gibi, çarşılar yine çarşı mantığıyla korunacak. Eski Siirt’te çok sıcak bir kültür var. Siirt’in en güzel yeri eski Siirt’tir. Kentsel dönüşümden zarar görecek hiç kimse olmayacak. En fazla bir yıldan biraz bir süre içerisinde tamamlanmış olacak.  “  dedi.

Basın toplantısına İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin, Emniyet Müdürü Halit Aziz Yılmaz, İl Genel Sekreteri Hıfzullah Canpolat belediye Başkan yardımcıları Ahmet  Bülbül, Kadir Yıldız ve  Başkan danışmanı M.Şefik Erden katıldı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.