Bu haber kez okundu.

Vali Hacıbektaşoğlu, Beğendik Beldesinde Arama/Kurtarma Çalışmalarını İnceledi
banner229

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, Siirt’in Pervari ilçesinde pikniğe giden ve Müküs Çayı’na düşen arkadaşını kurtarmak isterken akıntıya kapılarak kaybolan hemşire Eyüp Güneş ile ilgili yapılan arama/kurtarma çalışmalarını yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.
Sabahın erken saatlerinde olayın meydana geldiği Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Beğendik beldesine giden Vali Hacıbektaşoğlu, İlçe Kaymakamı Ali Recai Yerlikaya ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin’den yürütülen arama çalışmaları hakkında detaylı bilgi aldı.
Vali Hacıbektaşoğlu, Müküs Çayı'na düşen arkadaşını kurtarmak isterken akıntıya kapılarak kaybolan hemşire Eyüp Güneş'i arama çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirterek, Eyüp kardeşimizin bulunması için devletin tüm imkân ve kabiliyetlerinin seferber edildiğini belitti.
GÜNEŞ AİLESİNİ ZİYARET ETTİ
Vali Hacıbektaşoğlu, arama çalışmalarının devam ettiği Beğendik beldesinde hemşire Güneş’in babası Aydın Güneş ve yakınlarını ziyaret etti.
Baba Aydın Güneş ve aile bireylerinin üzüntülerini paylaşan Vali Hacıbektaşoğlu, Güneş ailesi ile bir süre sohbet ederek, bölgede yapılan arama çalışmaları ile ilgili aileye bilgi verdi.
ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Vali Hacıbektaşoğlu, Arama/kurtarma çalışmalarının, Müküs Çayı, Çetin Barajı ve Hidroelektrik Santrali bölgesinde yer alan Güleçler, Narsuyu köylerine yakın gölalanı ile Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Hacımehmet köyü mevkisinde sürdüğünü belitti.
Arama/kurtarma çalışmalarına görevli 140 kişilik ekibin katıldığını kaydeden Vali Hacıbektaşoğlu,  bölgeye sevk edilen jandarma ve emniyete ait su altı ekipleri, AFAD, UMKE, jandarma ve güvenlik korucularımız, belirlen program dâhilinde arama/kurtarma çalışmalarına devam ettiklerini kaydetti.
Gün ağrımasıyla başlayan arama çalışmaları, gün batımıyla birlikte göl olan alanlarında da yüzey gözetlemeleri yapıldığını belirten Vali Hacıbektaşoğlu, arama çalışmalarına insansız hava araçları ve dronlar da destek verdiğini tüm bölgelerin titizlikle taranarak, aramalara devam edildiğini kaydetti.
Vali Hacıbektaşoğlu, tüm dualarımız Eyüp kardeşimize en kısa sürede ulaşmaktır. Diyerek sözlerini tamamladı.
Vali Hacıbektaşoğlu inceleme gezisinde, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin, Pervari Kaymakamı Ali Recai Yerlikaya, Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan, Beğendik Belde Belediye Başkanı Gürgün Özdemir,  İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür, Afad İl Müdürü Cahit Akkoyun da hazır bulundu.







Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.