Bu haber kez okundu.

Vali Hacıbektaşoğlu Başkanlığında Bağımlılıkla Mücadele Toplantısı Yapıldı
banner229

Siirt’te Bağımlılık ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Osman Hacıbektaşoğlu başkanlığında yapıldı.

Bağımlılıkla mücadele kapsamında kurumlar arası işbirliğini sağlamak, madde bağımlığı ile mücadele konusunda yapılacak faaliyetleri belirlemek ve alınacak kararları uygulamak amacıyla ‘Bağımlılık ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’ gerçekleştirildi.

Valilik Konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda, kurulun bir önceki dönem yaptığı çalışmalar değerlendirilip bundan sonra yapılacak faaliyetler belirlendi.

Bağımlılıkla mücadele ile ilgili yürütülen projeler ve 2021 yılı içerisinde yapılması planlanan çalışmalar, slaytlar eşliğinde katılımcılara sunuldu.

Toplantıda; Bağımlılıkla mücadele kapsamında Kent Güvenlik Sistemine Okul kamera sistemlerinin entegre edilmesi ve kamera sistemi olmayan riskli bölgelerdeki okullarda ivedilikle teminin sağlanması, metruk binaların Siirt Belediyesi tarafından yıkımına devam edilmesi, kurumlar arası koordinasyon ve işbirliğinin geliştirilmesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eğitimlerin artırılması, İl Müftülüğü tarafından da Teknoloji bağımlılığı, uyuşturucu ve madde bağımlılığının zararları ve yasadışı bahis oyunlarının zararları konularında vaazlarda yer verilmesi kararlaştırıldı.

Uyuşturucuyla mücadelede üstün gayret gösteren kolluk kuvvetleri ve ilgili kuruluşlara teşekkür eden Vali Hacıbektaşoğlu, Bağımlıkla mücadele de topyekün seferber olunmalı, mücadeleye ilişkin hazırlanan eylem planları ilgili kurumlarımız tarafından uygulanmaya kararlılıkla devam edilmektedir.“ dedi

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı, gençlerimizi bağımlılıktan korumak ve kurtarmak için ilgili kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ile birlikte toplumun tüm kesimleri seferber olunması gerektiğini vurgulayan Vali Hacıbektaşoğlu, 2021 yılında da uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele çalışmalarının aynı kararlılıkla sürdürüleceğini sözlerine ekledi.

Toplantı karşılıklı görüş alış verişinde bulunulması ile sona erdi.

Toplantıya, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Yasin Başbay, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Personel Albay Mevlüt Yıldız,  İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.