Bu haber kez okundu.

Vali Hacıbektaşoğlu, Alçı ve Adıyeke Ailesi Arasında Düzenlenen Barış Törenine Katıldı
banner229

Siirt İl Merkezinde Alçı ve Adıyeke aileleri arasında başlayan husumet, barışla sona erdi.

Siirt kent merkezinde aralarında husumet oluşan Alçı ve Adıyeke aileleri, Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, AK Parti İl Başkanı Ekrem Olgaç, Şirvan Belediye Başkanı Necat Cellek ve kanaat önderlerinin girişimiyle barıştırıldı.

İlçe Müftülüğüne bağlı Merkez Sefa Erkek Yatılı Kur'an kursunda düzenlenen barış töreni, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu burada yaptığı konuşmada, girişimler sonucu barışmayı kabul eden aile büyüklerine ve kanaat önderlerine ve emeği geçen tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür etti.

Ailelerinin büyük bir cesaret göstererek barışmaya karar vermelerinin önemli olduğunu dile getiren Vali Hacıbektaşoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Ailelerimiz, büyük bir cesaret örneği gösterdiler. Allah’ın emrini Peygamber efendimizin sünnetini yerine getirmek üzere bir karar verdiler. Bu anlamlı barışın tüm Siirt’imizin birliğine ve beraberliğine ve kardeşliğine vesile olsun. Aralarında husumet bulunan ailelere de örnek olsun”.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine uygun şekilde gerçekleştirilen törende yapılan duanın ardından aile bireyleri Kur'an-ı Kerim'in altından geçip, barış yemini etti.

Barış törenine, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Halit Aziz Yılmaz, Şirvan Belediye Başkanı Necat Cellek, Ak Parti İl Başkanı Av. Ekrem Olgaç, Merkez Çarşı İmam Hatibi Nevzat Erdabakoğlu, Kanaat Önderleri Abdurrahman Seydaoğlu, Abdulgaffar Seydaoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.