Bu haber kez okundu.

Vali Dr. Kemal Kızılkaya’nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
banner229

Vali/Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya,29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Kızılkaya mesajında; “Şanlı bir tarihe ve yüksek bir medeniyet birikimine sahip milletimizin özgürlük ve bağımsızlığının sembolü olan Cumhuriyetin 100. Yıl dönümünü kutlamanın haklı gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

Her anı kahramanlıklarla dolu eşsiz bir mücadele örneği olan Kurtuluş Savaşı, Milletimizin var olma mücadelesi, Cumhuriyet ise yeniden dirilişin sembolüdür.

Yüce meclisimiz bundan 100 yıl önce Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" ilkesiyle Cumhuriyeti ilan etmiş, milletimizin çağdaş ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşması yolunda en önemli adımı atmıştır.

Bizlerde ecdadımızdan ve tarihimizden aldığımız ilham ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eserim diye nitelediği Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında, çalışmalarımızı Türkiye yüzyılına yaraşır bir biçimde azim ve kararlılıkla sürdürerek, ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesinin üstüne çıkarmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Cumhuriyet, getirdiği yenilikler ve atılımlar ile Türk Milletine yeni ufuklar açmış, ekonomik, sosyal ve siyasal yaşantımıza bir dinamizm katarak, eğitimden sağlığa, sanayileşmeden altyapıya, kültür ve sanattan ekonomiye her alanda önemli atılımlar gerçekleştirilmiş, Türkiye Cumhuriyeti uluslararası arenada saygın bir konum kazanmıştır.

Bu sayede, bugün Türkiye Cumhuriyeti; köklü, büyük ve güçlü bir devlet olarak, laik, demokratik ve çağdaş yapısıyla pek çok ülke için de örnek ve model durumuna gelmiştir.

Cumhuriyetimize birlik ve beraberlik içinde, asırlardır sürdürdüğümüz kardeşlik ruhuyla sahip çıkmak ve ülkemizi ikinci asırda da muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için kararlılık ve azimle çalışmak en önemli görevimizdir. Türkiye yüzyılı hedefleri doğrultusunda 100 yıl önceki ruh, azim ve anlayışıyla Türkiye Cumhuriyeti bundan sonrada önünde uzanan aydınlık yolda emin adımlarla ilerlemeye devam edecek, güçlü demokrasisi, güçlü ekonomisi ile barış ve kardeşlik iklimi içinde yarınlara umutla yürüyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, değerli Siirtli hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutluyorum. Cumhuriyetimizin 100. Yılı, Türkiye Yüzyılı kutlu olsun.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.