Bu haber kez okundu.

Vali Atik’in ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’ Kutlama Mesajı
banner229

 Vali Ali Fuat Atik, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
Vali Atik mesajında,“Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda, ilk adımı oluşturan ve Milletimizin bağımsızlığı için kurtuluş meşalesini ateşlediği tarihin 99. yıl dönümünü milletçe hep birlikte kutlamanın haklı gururunu ve sevincini yaşıyoruz.

19 Mayıs, Türk Milletini aydınlığa kavuşturan, Cumhuriyet'le buluşturan tarihi bir dönüm noktasıdır.

Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk'ün önderliğinde gerçekleştirilen atılımlarla, çağdaş dünyadaki konumunu güçlendirmiş, yarınlarına güvenle bakan bir ülke durumuna gelmiştir. Muasır Medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma yolunda önemli mesafeler kaydeden Cumhuriyetimizi yüceltmek, temel duygu ve ideallerini güçlendirmek ve yarınlara taşıyacak olan gençlerimizdir.

Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu devam ettirecek olan sizlersiniz,” diyerek Türkiye Cumhuriyetini koruma ve yaşatma görevini siz gençlere emanet etmiştir. Bu değerli ve kutlu emaneti sonsuza kadar korumak ve gelecek nesillere aktarmak için var gücünüzle çalışmalısınız.

Birlik ve beraberlik içinde bu kutlu topraklara ve tarihimize duyduğumuz derin sevgi ve bağlılık, birlikte oluşturacağımız mutlu ve müreffeh geleceğe olan güvenimiz, milletçe bizi birbirimize daha çok kenetleyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle;  bu anlamlı günü gençliğimize emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarını, İstiklal savaşımızın şehit ve gazilerini, isimsiz kahramanlarını rahmet ve minnet duygularıyla yâd ediyor,  bütün Siirt’li hemşerilerimin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutluyor ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi sevgiyle kucaklıyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.