Bu haber kez okundu.

Vali Atik,“Ben Değil Biz Olursak Çok Güzel Şeyler Başarırız”
banner229

Kısa süre önce göreve başlayan Siirt Valisi Ali Fuat Atik, basın mensuplarıyla ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Siirt’in öncelikli sorununun hava alanı olduğunu, uçuşların olmadığı bir kente yatırımcının gelmeyeceğini, havaalanı ve diğer sorunları memleketin tüm dinamikleriyle çözeceğini dile getiren Vali Atik, toplantıda ele aldığı konular ve çözüm önerileriyle etrafına güven saçtı

“Ben değil biz olursak çok güzel şeyler başarırız”
Siirt Valiliği toplantı salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Siirt Valisi Atik, ilin öncelikli sorunlarının çözümü noktasında neler yapılması gerektiğini anlattı. Siirt Havaalanının öncelikli sorun olduğunu dile getiren Vali Atik, uçakların inmediği bir kente yatırımcıdan, doktoruna, öğrencisinden diğer tüm yabancı kesime kadar kimsenin gelmek istemeyeceğini, bu amaçla hava alanı sorununu yarın (bugün) İstanbul’da THY Genel Müdürlüğü ile yapılacak görüşmelerde ileteceğini, görüşmelerden sonuç çıkmaması durumunda yerel dinamiklerden oluşan bir heyet kurularak meseleyi sayın Cumhurbaşkanına ileterek çözmeyi planladıklarını aktardı.

-İSTANBUL’DA İLK GÖRÜŞME YAPILACAK
Siirt’e, bir memleket gözüyle baktığını da ifade eden Vali Atik, görev nedeniyle Siirt’te doyup, bu memleketin suyunu içtiği için kendisi bir Siirtli gibi gördüğünü, bilhassa ulaşımdan ekonomiye, eğitimden tüm alanlara kadar memleketin her sorununa bir hemşehrilik bilinciyle yaklaşarak çözeceğini, ancak memleketin birikmiş tüm sorununun bir çırpıda yani kısa vadede çözüm beklemenin yersiz olduğunu, bunun için de güçlü bir ekibi bulunduğunu, yerel basının da desteğiyle memleketi hak ettiği noktaya ulaştıracağını söyledi.

Vali Atik, Türk Hava Yolları sefer sayılı uçaklarının Siirt hava alanına gelmesini sağlamak için görüşme yapacağını, hava alanı sorununu çözülmesiyle birçok önemli sorununun beraberinde çözüleceğini söyledi.

SİİRT-ERUH KARAYOLU,UÇAK SEFERLERİ VE KÖY HİZMETLERİ YSE SPOR
Siirt Valisi Atik, bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatına rağmen Siirt-Eruh karayolunun 10 yıl geçmesine rağmen bitirilmediği yönündeki sorusuna; bu yol ile yakından ilgilendiklerini ve sayın Cumhurbaşkanının sözünü yere düşürtmeyecekleri gibi bu meseleyi istismar edenlere gereğini yapacaklarını söyledi.

Vali Atik, Siirtspor’un kurulmasına yönelik bir soruya da; halen memleketin bir takımının bulunmamasını bir eksiklik olarak gördüklerini, bu amaçla eski YSE spor ruhunu yeniden canlandırmak için güçlü bir takım kurarak futbol noktasında bu eksikliğin giderileceğini söyledi. 

Siirt Valisi Atik’in toplantıda sorunlara kalıcı çözüm üretilmesi noktasında kendinden emin ve kararlı tutumu basın mensuplarınca olumlu karşılandı. Hizmet noktasında samimi ve heyecanlı olması yüzünde hissedilen Vali Atik’in bilhassa, “Ben kendimi Siirtli gibi hissediyorum, hizmet etmek için geldim” demesi takdir topladı. Biz de kendisine yeniden ‘hayırlı olsun’ diyor memleket için atılacak her doğru kararda yanında olacağımızı ifade ediyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
memet 7 yıl önce

Sayın Valim Siirte hoş geldiniz, Siirtin sorunlarını çok iyi bildiğinizi ve bu sorunların üstesinden geleceğinizi inancındayım, Sayın Siirtliler memleketlerine hizmet edenleri hiç unutmaz, örneği bir Sakıp Beygo, bir Nuri OKUTAN, bir Atiia KOÇ ve bir Şevket GÜRES gibi Valileri hiç unutmamıştır, İnşaAllah sizlerde buValiler gibi unutulmamışların arasına girersiniz, Rabbim güzel hizmetlere nasip etsin, Rabbbim yar ve yardımcınız olsun.

Avatar
Fatma Adigüzel 7 yıl önce

Sayin Valim ilimize hoş geldiniz nöbet gecesinde ne kadar fedakar halkla içiçe olmaniz halkla beraber iyi şeyler yapacaniz belli oluyor baş göz üstüne geldiniz