Bu haber kez okundu.

Vali Atik'ten Mehmetçiklere Bayram Ziyareti
banner229

Siirt Valisi Ali Fuat ATİK, Kurban Bayramında Mehmetçikleri unutmayarak, Siirt, Şırnak ve Van üçgeninde yer alan Pervari ilçesine bağlı Yazlıca (Herekol) dağı eteklerinde bulunan Doğan köyü askeri üs bölgesinde Mehmetçikleri ziyaret ederek, bayramlarını kutladı.

Vali Atik, beraberinde 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yavuz, Kıdemli Albay Kemal Benek ile birlikte, gece-gündüz demeden, zor tabiat şartlarda görev yapan, terör ve suç örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden, Mehmetçikleri ziyaret ederek,  bayramlarını kutladı. Moral verdi.

Doğan askeri üs bölgede Mehmetçiklere tatlı ikramında da bulunan Vali Atik,  kendileri ile bir süre sohbet ederek, sorun ve taleplerini dinledi.

Askeri üs bölgede incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi alan Vali Atik, Milletimizin huzuru ve güvenliği için çok zor şartlarda kahramanca görev yapan askerlere hitap etti.

Vali Atik, ”Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, birlik ve beraberliğine, bu coğrafyada bin yıldır devam eden kardeşlik hukukumuzun tesis ve devamı için zor tabiat şartlarda görev yaparak, terör ve suç örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden Mehmetçiklerimizin ve tüm güvenlik güçlerimizin Kurban bayramını tebrik ediyorum.  Kutsal vatan toprakları uğrunda canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de şükranla anıyorum.”dedi.

VALİ ATİK, CEMİKARİ YAYLASINDA

Vali Ali ATİK, Pervari ilçesine bağlı 1700 rakımlı Herkol dağı eteklerinde yer alan Çemikari yaylasında incelemelerde bulundu.

Doğan köyünden karayolu ile Çemikari yaylasına geçen Vali Atik, Siirt-Pervari, Van-Şırnak güvenlik yolunda incelemelerde bulunarak, yol yapım çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Vali Atik ve beraberindekiler daha sonra Çemikari yaylası, Gezer Tepe mevkiinde bölücü terör örgütü tarafından sabah saatlerinde Doğan askeri üs bölgesinden mayın aramasıyla görevlendirilen Zırhlı Kirpi araca ve içerisindeki personele, yapılan hain saldırı olay mahallinde incelemelerde bulunarak, askeri yetkililerden bilgi aldı.

Güvenlik kuvvetlerine geçmiş olsun dileğinde bulunarak bayramlarını kutlayan Vali Atik, “PKK terör örgütünün yatırımlara ve masum vatandaşlarımıza yönelik yaptığı hain saldırılarla, bölgede yaşayan halka en büyük ihaneti ve zulmü yapıyor. Milli servet niteliğindeki iş makinelerini yakarak, devasal nitelikteki yatırımları engellemeye çalışan terör örgütü, bölgemizin ekonomik olarak kalkınmasında en büyük engeldir. Ancak devletimizin kararlı mücadelesi terör örgütünü bitirme noktasına getirmiştir. Bu azim ve kararlılık artarak devam etmektedir.” dedi.

DOĞAN KÖYÜ ŞEHİTLİĞİ ZİYARET EDİLDİ

Cemikari yaylasında incelemelerini tamamlayan Vali Atik ve beraberindeki heyet daha sonra Doğan Köyü Şehitliğini ziyaret ederek, aziz şehitlerimiz için dua etti.

Buradaki şehit yakınları ile sohbet eden Vali Atik, sorun ve taleplerini dinledi.

Vali Atik, ‘Doğan köyünün terörle mücadelede sergilediği kahramanlıklarından dolayı kutluyorum. Devlet olarak her zaman yanlarındayız. Yanlarında olmaya devam edeceğiz. Vatan ve bayrak için canlarını siper eden tüm aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun. Şehitlerimizin aileleri ve yakınları devletimize birer emanettir. Bu emanete sahip çıkmak bizlerin asli ve vazgeçilmez görevidir.’ dedi.

Vali Atik, şehitlikte incelemelerde bulunarak, şehitliğin çevre düzenlemesi, ihata duvarı ve diğer eksikliklerin giderilmesi için Pervari Kaymakamına talimat verdi.

VATANDAŞLARIN SORUN VE TALEPLERİNİ DİNLEDİ

Vali Atik, Doğan köyünde kanaat önderleri ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Köylülerin bayramını kutlayan Vali Atik kendileri ile uzun bir süre sohbet ederek, sorun ve taleplerini dinledi.

Vatandaşların taleplerini yetkililere not aldıran Vali Atik, vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, Doğan köyünün kendi köyü olduğunu, bölücü terör örgütüne karşı kahramanca mücadele veren köyümüzde bugüne kadar 36 şehidin olduğunu söyledi.

Vali Atik, Köyün müşterek ihtiyaçlarının karşılanması için bütçe imkanları dahilinde gereğinin yapılacağını sözlerine ekledi.

Vali Atik son olarak Doğan Köyünde yapımı devam eden 16 derslikli Çok Programlı Lise ve köy yolunun iyileştirilmesi çalışmalarını yerinde inceledi. Yetkililerden bilgi aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adalet bumu 7 yıl önce

Sayin valim bu zor şartlarda görev yapan güvenlik guclerimizin yanında olup morel verip bayramlarini kutlarken sizleri tebrik ediyorum aynı zamanda bütün daire müdürleri tatil demeden görev olacakmış vgibi hazır kıtada bulunurken Siirt tarım İl Müdürü geldiği günden beri hiç bir bayramı Siirt te gevirmeyip böyle kurban bayramında kurbanlarin sağlıklı bir şekilde kesimlerini kontrolsuz bırakarak izne ayrılmıştır bu yorumu kamuoyuna bırakıyorum saygilarimla