Bu haber kez okundu.

Vali Atik, Maske ve Dezenfektan Üreten Okul ve Kurumları Ziyaret Etti
banner229

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında maske ve dezenfektan üretimi yapan Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Halk Eğitim Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip’inde katıldığı ziyarette ilk olarak dezenfektan, sıvı sabun, kolonya imalatı yapan Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret eden Vali Atik,  virüse karşı tedbirler kapsamında kamu kuruluşları ve okullarımızın dezenfektan ihtiyacını karşılamak amacıyla oluşturulan atölyede üretim yapan Kimya bölümü öğrencileri ve öğretmenlerine teşekkür etti.

Vali Atik daha sonra Maske üretimi yapan Halk Eğitim Merkezinde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

Vali Atik,  Salgın ile mücadele kapsamında üretilen dezenfektan ürünleri ve maskeler resmi ve özel kurumlar ile şahsi ve küçük ölçekli işletmelerden gelen talepler doğrultusunda üretim yapıldığını belitti.

Okulların tatil olmasıyla birlikte çalışmaya devam eden öğretmen ve öğrencilerin okul bünyesinde kurulan atölyelerde üretime devam ettiklerini kaydeden Vali Atik,  öncellikle ilimizde mevcut bulunan okullarımızın ihtiyacını karşılıyoruz. Tabii ki diğer illerden gelen taleplerde var. Bunları bir plan dâhilinde yetiştirmeye çalışıyoruz. Çocuklar burada hem üretiyor, hem de hayata hazırlanıyor" dedi.

Vatandaşların mecbur kalmadıkça evden çıkmamaları ve sosyal mesafeye dikkat etmeleri konusunda da uyarılarda bulunan Vali Atik, “Evde Kal” çağrısına uyarak, bu zorlu süreçte bizlere destek veren değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.