Bu haber kez okundu.

Vali Atik, Havalimanında Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi
banner229

Siirt Havalimanının yeniden trafiğe açılmasına yönelik çalışmalar Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü ve Siirt İl Özel İdaresi koordinesinde devam ediyor.

Vali Ali Fuat Atik, Siirt Havaalanında devam eden çalışmaları yerinde denetleyerek, Siirt Havalimanı Müdürü Necati Algül'den bilgi aldı.

Vali Atik, uçuşların sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde yapılması için havaalanında çalışmaların aralıksız olarak sürdüğünü kaydetti.

 Vali Ali Fuat Atik, havalimanını bir an önce açmak ve seferlere başlamak adına gerekli çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi. Atik, Siirt Havalimanı'nın geçmişte ILS'i olmayan ve dolayısıyla orta ve büyük gövdeli uçakların inemediği bir havalimanı olduğunu ifade ederek, "Havaalanını Uluslararası kurallara uygun hale getirmek için, gece gündüz çalıştıklarını,inşallah kalıcı olarak havaalanımız, ülkemizde bulunan diğer havaalanları gibi altyapıya kavuşacak ve bundan sonra havaalanımızın bir daha uçaklara kapatılması gibi bir durum söz konusu olmayacak."

Ulaştırma Bakanımız Ahmet Arslan’ın söylediği gibi inşallah Haziran ayında Siirt pisti tamamen yenilenmiş resa sahaları, stopway sahaları büyütülmüş, geliştirilmiş bir şekilde uçakları misafir edebileceklerini ifade etti.

Pist yaklaşma ışıklarıyla ilgili kurulumların 5 ay önce gerçekleştiğini belirten Vali Atik,pistin her iki tarafında banketlerin ve gerekli düzenlemelerin yapıldığını belirterek, havaalanını Haziran ayında açtıkları andan itibaren tarifeli seferlerin de başlayacağını söyledi.

Vali Atik, Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğüne ve İl Özel İdaresi çalışanlarına teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.