Bu haber kez okundu.

Vali Atik, Havaalanında Yapılan Çalışmaları Denetledi
banner229

Siirt Havalimanının yeniden trafiğe açılmasına yönelik çalışmalar, Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü ve Siirt İl Özel İdaresi koordinesinde tüm hızıyla devam ediyor.

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, beraberinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hifzullah Canpolat ile birlikte Siirt Havaalanı Pist alanında yapılan çalışmaları inceleyerek, Devlet Hava Meydanları  ve Siirt Havaalanı İşletmesi yetkililerinden bilgi aldı.

Siirt Havaalanının fiziki şartlarının uygun hale getirilmeye çalışıldığı aktaran Siirt Havaalanı İşletme Müdürü Necati Algül,pistin uçak seferlerine elverişli hale getirilmesi için çalıştıklarını ve talep edilen standartlara uygun hale getirileceğini söyledi.

Algül, pistte, vericiler vasıtasıyla uçakların inişine yardımcı olmalarını sağlayan Aletli İniş Sistemi (ILS) ve uçağa uygun süzülme açısını belirleyen sistem olan Path ve alçalma yapan uçakların pilotlarına, pist başına ne kadar mesafede olduklarını belirleyen cihaz olan Localizer sistemin yapıldığını söyledi.

Bu üç sistemin de bir arada çalıştığını aktaran Algül, Path denilen teçhizatın sinyallerinin belli mesafelerde dikine keserek yayın yapan teçhizat olduğunu, ayrıca uçakların iniş pistinin sonuna doğru daha önce kamulaştırılan 500 metrekarelik alanda dolgu yapılacağını söyledi. Bu eksikliklerin tamamlanmasıyla hava alanının  uçuşlara elverişli hale getirileceğini dile getirdi.

Vali Atik, havalimanı içerisinde bulunan tepelerin tesviyesi ve pistin şerit sahalarında düzenleme çalışmalarının devam ettiğini belirterek, uçuşların sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde yapılması amacıyla ‘Glide Path’ cihazının havaalanına kurulması için de çalışmaların aralıksız sürdüğünü kaydetti.

Havaalanında yer hizmetlerindeki alt-yapı çalışmalarının biran önce tamamlanmasını isteyen Vali Atik, Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğüne ve İl Özel İdaresi çalışanlarına teşekkür etti.

Vali Atik, ilimize uçuşların yeniden yapılması amacıyla büyük bir çaba harcadıklarını sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.