Bu haber kez okundu.

Vali Atik, Garnave Kaplıcasında Sondaj Çalışmalarını İnceleyerek, Denetledi
banner229

Ilısu Baraj gölü sahası altında kalacak olan Billoris Garneve suyunun Kezer mevkisine getirilmesi ve burada termal tesis kurulması için başlatılan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Siirt Valisi Ali Fuat ATİK, Devlet Su İşleri (DSİ) 16 Bölge Müdürlüğü ve Siirt İl Özel İdaresi işbirliği ile başlatılan sondaj çalışmalarını yerinde inceleyerek, denetledi.

Siirt Merkez Kışlacık köyü mevkiinde yapılan sondaj çalışmaları hakkında teknik heyetten bilgi alan Vali Atik, sondaj çalışmalarında 350 metre derinliğe ulaştığını belirterek, çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini belitti.

Siirt’te termal turizmin yeniden canlandırılması amacıyla başlatılan çalışmaları yakından takip ettiklerini kaydeden Vali Atik, jeotermal sondaj çalışmaları çıkarılacak şifalı suyun özel borularla kezer mevkiine taşınacağını, burada kurulması planlanan tesissin vatandaşların hizmetine sunmayı hedeflediklerini kaydetti.

Vali Atik, sondaj çalışmalarını yürüten teknik heyete ve bu çalışmaların yapılmasında emeği geçen tüm kurum ve kişilere teşekkür etti.

Vali Atik’in inceleme gezisine, Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, İl Jandarma Komutanı Albay Kemal Benek, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hifzullah Canpolat katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.