Bu haber kez okundu.

Vali Atik “Biz Anadolu’yuz Projesi” Kapsamında Kocaelili Öğrencilerle Bir Araya Geldi
banner229

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde; İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen "Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında Kocaeli ilinden Siirt’te gelen 40 öğrenci ve beraberindeki 2 öğretmen Siirt Valisi Ali Fuat Atik ve eşi Fulya Atik ile bir araya geldi.

Valilik girişinde öğrencileri ağırlayan Vali Atik ve eşi Fulya Atik,  Öğrencilerle tek tek ilgilenerek, öğrencilere günün anısına hediye takdim etti.

Öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada öğrencileri Siirt’te misafir etmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Vali Atik, “İçişleri Bakanlığımız tarafından yürütülen “Biz Anadoluyuz” Projesi kapsamında ilimizde misafir olarak bulunduğunuz süre içinde ilimizin eşsiz doğa güzelliklerini, tarihi ve kültürel mekanlarını gezme imkanı bulacaksınız. Bu güzellikleri sizlerle paylaşırken diğer yandan da Kocaeli ve Siirt ilimiz arasında güçlü bir gönül köprüsünü hep birlikte inşa edeceğiz.” diye konuştu.

Biz Anadoluyuz Projesi kapsamında gelen öğrenciler dün ilk olarak Veysel Karani beldesini gezdi,  bugün de Tillo’daki özel Müze ve kültür değerleri ile Tillo Cam Seyir terasını gezerek, gönüllerince eğlendiler.

Siirt Üniversitesini de gezen öğrenciler, il merkezinde Ulu Cami ve Rasıl Hacar Mesire alanlarını görme fırsatı yakaladılar.

Daha sonra, Öğrenciler Valiliğimiz ev sahipliğinde Siirt Polis evinde öğle yemeğinde ağırlandılar.

Ülkemizin farklı şehirleri ziyaret ettirilerek iller arası kardeşlik köprüsü kurulması, ortak kültürel değerlerin paylaşılmasının hedeflendiği Biz Anadoluyuz Projesi kapsamında Siirt’te gelen öğrenciler, 3 gün boyunca ilimizin tarihi ve turistik mekânları ziyaret edecekler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.