Bu haber kez okundu.

Vali Atik, Bakan Kurum’un Düzenlediği Video Konferans Toplantısına Katıldı
banner229

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Başkanlığında Video konferans sistemi ile gerçekleştirilen Siirt İl Değerlendirme toplantısına katıldı.

Toplantıda; ilimizdeki kentsel dönüşüm, sosyal konutlar, millet bahçesi çalışmaları ile altyapı ve çevre yatırımları ela alındı.

Çevre Ve Şehircilik Bakanı Kurum: "2023'ün Siirt'i İçin Hep Birlikte Çalışacaklarını ifade ederek, bugüne kadar Siirt'imize 1224 konut inşası gerçekleştirildiğini, 100 bin sosyal konut kapsamında da Siirt'te 304 konut inşası yapılacağını” belitti.

Bakan Kurum “Siirt'e son 18 yılda 9 milyar liralık yatırım yapıldığını, "2023'ün Siirt'i için yerel yönetimlerimizle birlikte el ele vererek çalışacak, şehrimizi yeni yatırımlarla kalkındırmaya devam edeceğiz.” dedi.

Bakan Kurum, 81 il için millet bahçesi projesi olduğunu anımsatarak, Siirt'e millet bahçesi kararını alıp hızlı bir şekilde uygulamaya geçirileceğini bildirdi.

Bakan Kurum, İller Bankası ve belediyeler ile atık su, içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu ve katı atık konularında da çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi.

Toplantıda söz alan Vali Ali Fuat Atik ise Siirt’te verdiği desteklerden dolayı Bakan Kurum’a teşekkür etti.

ESKİ SİİRT DEVELET HASTANESİ ALANI MİLLET BAHÇESİ OLARAK PLANLANDI

Vali Atik, ‘Mülkiyeti TOKİ’ye ait eski Siirt devlet hastanesinin bulunduğu alanın ”Millet Bahçesi” olarak yapılması yönünde sayın bakanımıza teklifte bulunduk. İnşallah en kısa zamanda planlamalar yapılarak, hızlı bir şekilde uygulamaya geçirileceğini’ ifade etti.

KENTSELDÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI HIZLANACAK

Vali Atik, Siirt’te kentsel dönüşüm için sayın bakanımızın talimatları doğrultusunda tarihi Siirt Ulu Cami etrafında bulunan çarpık yapıların yıkılarak, o bölgede çalışmaların hızlanacağını sözlerine ekledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum başkanlığında telekonferans sistemiyle yapılan toplantıya, Vali Ali Fuat Atik, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Raci Bülbül, AK Parti İl Başkanı Av. Ekrem Olgaç,  İlçe ve Belde Belediye Başkanları katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.