Bu haber kez okundu.

Vali Ali Fuat Atik’in “Öğretmenler Günü” Kutlama Mesajı
banner229

Vali Ali Fuat Atik 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Vali Atik mesajında; “Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün 24 Kasım 1928 yılında ‘Başöğretmen’ unvanını alması vesilesiyle, 1981 yılından itibaren her yıl 24 Kasım’ı Öğretmenler günü olarak kutlamaktayız.

Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında olan öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın ve kutsal bir meslektir.

Eğitim, toplumsal uyanış ve çağdaş dünyayla bütünleşmenin temel aracı, öğretmenler ise bu zorlu sürecin en önemli tamamlayıcı unsurlarıdır. Ülkemizin geleceği, öğretmenlerimizin bilgiyi aktarmak yanında bilgi üretme misyonunu da layıkıyla yerine getirmelerine bağlıdır.

Öğretmenler Gününü kutlamak, ülkemizde eğitim sisteminin içinde bulunduğu sorunları, öğretmenlerimizin ihtiyaçlarını yeniden düşünmek ve bunların çözümü için daha yoğun çalışmak açısından bir fırsat olarak değerlendirilmelidir.

Geleceği aydınlık ve daha müreffeh bir Türkiye ancak iyi bir eğitim-öğretim sistemi içerisinde kendisini daima yenileyen değerli öğretmenlerimizin, en son ve yeni bilgilerle donatacağı çocuklarımız ve gençlerimiz sayesinde şekillenecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, aramızdan ayrılan ve görevi başındayken şehit olan öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anarken; bu kutsal mesleği seçen öğretmenlerimiz ile emekli olmuş öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.