Bu haber kez okundu.

Vali Ali Fuat Atik’in “Öğretmenler Günü” Kutlama Mesajı
banner229

Vali Ali Fuat Atik, Öğretmen Günü’ dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Vali Atik Mesajında;“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Başöğretmenlik unvanını kabul ettiği tarih olan 24 Kasım günü, 1981 yılından itibaren ülkemizde Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

Öğretmenler; ilim kapısının anahtarını elinde tutan eğitim dünyamızın fedakâr ve kıymetli değerleridir. Eğitim; kalkınmanın, gelişmenin ve güçlü olmanın temel dinamiklerinden biri olarak bilinmektedir.

Eğitim faaliyetinin en önemli unsuru da hiç şüphesiz sevgi, saygı ve özverinin simgesi, insanlık ideallerinin yaşatıcısı ve muasır medeniyetin temel belirleyicisi olan öğretmenlerdir.

Ülkemizin her bir köşesinde büyük fedakârlıklar göstererek eğitim-öğretim faaliyetini sürdüren, çocuklarımızın yetişmesinde büyük rol oynayan, çocuklarımıza ve gençlerimize vatan, millet, bayrak ve cumhuriyet sevgisini aşılayan, onlara hak, adalet, sevgi, saygı gibi yüce değerleri davranış haline dönüştüren, gelişmeleri, yenilikleri takip edebilecek nesilleri yetiştiren öğretmenlerimizi sadece öğretmenler gününde hatırlamak yeterli değildir. Onlara gerekli saygıyı, sevgiyi, önemi ve değeri vermek hepimizin ödevidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, aramızdan ayrılan ve görevi başındayken şehit olan öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anarken, bu kutsal mesleği seçen öğretmenlerimiz ile emekli olmuş öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.