Bu haber kez okundu.

Vali Ali Fuat Atik ‘in  “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü” Kutlama Mesajı
banner229

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Vali Atik, Mesajında şu ifadelere yer verdi:“Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 71 yıl önce 1948 yılında kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ile "10 Aralık" günü, Dünya İnsan Hakları günü olarak kutlanmaya başlanmıştır.

300’den fazla dile tercüme edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, bugün uluslararası kamuoyunda kabul görmüş, birçok temel hak ve hürriyetin temelini oluşturmuştur.

Yüce milletimizin binlerce yıldır farklılıklarını birer zenginlik olarak görüp kardeşlik duygularıyla bir ve beraber olarak yaşadığı Ülkemiz; tüm insanların dil, din, ırk, cinsiyet ve yaş gibi farklılıklarıyla doğuştan ve eşit bir şekilde sahip oldukları hak ve özgürlükleri teminat altına alan beyannameye ilk imza atan devletlerden biri olmuştur.

Küreselleşen dünyada, temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması bugün artık devletlerin içişleri olmaktan çıkmış, ulusal sınırları aşarak tüm dünyanın ortak hedefi haline gelmiştir.

Ülkemizde de insan haklarına saygı, Anayasamızın değiştirilmez ilkeleri arasındadır. İnsan hakları ve temel özgürlükler alanında, diğer demokrasilerle aynı değer ve amaçları paylaşmasının yanı sıra; insan hakları standartlarının en yüksek düzeye getirilmesini amaçlamış ve bu anlayış doğrultusunda insan haklarının korunması ve geliştirilmesi için çalışmalar kararlılıkla sürdürülmektedir.

Valilik olarak, insan haklarının korunması ve geliştirilmesi konusuna büyük önem vermekteyiz. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlarken, temel hak ve özgürlüklerini güven içerisinde kullanmalarına imkân tanıyacak ortamı oluşturmak için yoğun bir çaba içerisindeyiz.

Bu başarının kalıcı hale getirilmesi maksadıyla, Valiliğimiz bünyesinde mevcut “İl İnsan Hakları Kurulunun" idari kapasitesinin arttırılması, hak ihlaline uğramış vatandaşlarımızın başvuru ve şikâyetlerini İnsan Hakları Kuruluna ulaştırmaları için her türlü iletişim araçlarının açık tutulması ve hukuki işlemlerin geciktirilmeden yapılması hususlarında gereken çalışmalar yapılmaktadır.

Vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşamalarını idame etmek maksadıyla görev yapan kolluk birimlerimizin, son yıllarda almış oldukları eğitimlerle, hukuka bağlılık ve insan haklarına saygı hususlarında büyük hassasiyet göstermektedirler.

İnsan hakları konusunda bugün ulaştığımız seviyenin korunması hususunda, iç güvenlik birimlerimizin üzerlerine düşen duyarlılığı bundan sonra da göstereceğine ve sağduyulu bir yaklaşım sergileyeceklerine inancım tamdır.

Bununla birlikte, en yüksek evrensel değerlerden olan insan haklarının korunması ve geliştirilmesi konusunda herkesin ve her kurumun da üzerine düşen görevi layıkıyla yapması gerekmektedir.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü dolayısıyla, her alanda insan haklarının ön planda tutulduğu ve korunduğu güvenli bir geleceğe ulaşma arzusuyla, kardeşliğe, birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde insan haklarının, ülkemiz ve dünyada daha fazla saygı göreceğine olan inancımı ifade ederken, bütün vatandaşlarımızın "İnsan Hakları Günü" nü en içten dileklerimle kutluyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.