Bu haber kez okundu.

Vali Ali Fuat Atik, Halk Eğitim Merkezi Yılsonu Sergisinin Açılışını Yaptı
banner229

Siirt Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nun 2017-2018 sene sonu sergisi açılışı yapıldı.

Siirt Halk Eğitim Merkezinin 2017-2018 öğretim yılsonu sergisi Vali Ali Fuat Atik ve eşi Hanımefendi Fulya Atik tarafından açıldı.

Açılışa, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yavuz’un eşi Dilek Yavuz, Baro Başkanı Av. Nizam Dilek, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, Milli Eğitim Müdürü İsa Güneş, Halk Eğitim Müdürü Mehmet Saraç Batur, kurum müdürleri, öğretmenler, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Sergi açılışında konuşan Vali Ali Fuat Atik, Halk Eğitimi faaliyetlerini il genelinde yaygınlaştırmak ve açılan kurslara katılımın daha da artırılması amacıyla çalışan Halk Eğitim Merkezi çalışanlarını ve kurslara iştirak eden kursiyerleri kutlayarak çalışmalarında başarılar diledi.

İl genelinde 334 adet kursun açıldığını, 9 bin 408 kursiyere ulaşıldığını kaydeden Vali Atik, Okuma–yazma seferberliği kapsamında da 95 kursun açıldığını 1606 kişiye okuma-yazma eğitiminin verildiğini, bu projenin ilimizde yaygınlaştırılması konusunda büyük bir çaba içerisinde olduklarını kaydetti.

Halk Eğitim Merkezlerinde verilen eğitimlerin kadınları sosyal yaşam içerisinde farklı etkinliklerle buluşturduğuna değinen Vali Atik, el emeği göz nuru ürünlerin canlı tutulması ve gelecek kuşaklara bu kültürün aktarılmasının önemli ve değerli olduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesi, Vali Ali Fuat Atik ve eşi hanımefendi Fulya Atik, tarafından kesildi.

Daha sonra Halk Eğitim Merkezine bağlı Müzik Korusu tarafından verilen konser, beğeni topladı.

Müzik dinletisinin ardından sergiyi gezen Vali Atik ve eşi Fulya Atik, sergilenen el emeği göz nuru ürünleri tek tek inceleyerek bilgi aldılar.

Vali Atik, sergide çocuklarla ilgilenerek, bir süre sohbet etti.

Vatandaşların yoğun ilgisini çeken serginin yarın da açık olacağı bildirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.